Een lekkere lichaamsgeur is veel meer dan alleen parfum

Altijd lekker ruiken bereik je niet alleen met parfum en dagelijks douchen met een lekkere douchegel. Hier komen veel meer aspecten bij kijken, waaronder je eigen lichaamsgeur. Ieder mens heeft een eigen lichaamsgeur! Je ruikt je eigen lichaamsgeur in principe niet, omdat je gewend bent geraakt aan deze geur. Een beetje vergelijkbaar met dat je vaak na een tijd je eigen parfum ook niet meer ruikt, omdat je neus daar gewend aan raakt. Verder zijn er andere elementen die je geur kunnen bepalen. Lees hieronder de beste tips om altijd lekker te ruiken:

 

1. Zorg voor goede eetgewoontes

We hadden het net al even over die lichaamsgeur. Je lichaamsgeur wordt onder andere bepaald door wat je dagelijks eet en hoe jouw dieet eruit ziet. Je raadt het waarschijnlijk al, maar gezonde voeding zorgt automatisch ook voor een fijnere lichaamskleur. Dat betekent dus de minimale hoeveelheid groente per dag en twee stuks fruit!

2. Hydrateren

Water, water en nog eens water. Hoewel het waarschijnlijk niet je favoriete drankje is, kun je toch beter kiezen voor een glas water dan voor een glas cola of sap. Het is geen geheim dat water ontzettend goed is voor je huid. Op die manier heeft het dus ook een invloed op je lichaamsgeur. Wil je altijd lekker ruiken, zul je dus genoeg glazen water per dag moeten drinken.

hoe krijg je een lekkere lichaamsgeur

3. Frisse kleding

Je kunt zelf nog zo lekker ruiken, maar zonder frisse kleding heb je daar niets aan. Was je kleding dus regelmatig en kies een wasmiddel die ook echt lekker ruikt. Dit kan een groot verschil maken.

4. Spray parfum op de juiste plekken

Parfum kan zorgen voor een lekkere geur, dat is althans wel de bedoeling. Wel is het noodzaak om het op de juiste plek te spuiten om er echt de voordelen van te merken. Geur verspreidt zich dus je hoeft het echt niet alleen te beperken tot je hals. Spray ook in je knieholtes, op je polsen en achter je oren. Verder kun je het beste op zoek gaan naar warme plekjes, omdat deze zorgen voor een betere verspreiding van de geur.

parfum langer ruiken welk luchtjes

5. Laagjes zijn de oplossing

Kies voor een lijn met producten. Deo, douchegel, shampoo en parfum. Gebruik deze vervolgens allemaal en breng als het ware ‘laagjes’ aan op je lichaam. Samen zullen ze elkaar versterken, zodat het goed te ruiken is. Je kunt eventueel ook combineren, maar dan zul je goed moeten nagaan of de geuren matchen.

6. Herhalen

Parfum van goede kwaliteit kan best een tijdje blijven hangen, maar niet mega lang. Wanneer je ’s ochtends parfum spuit en ’s avonds graag ook lekker wil ruiken, is het geen slecht idee om gewoon nog een keer te sprayen. Zo weet je zeker dat je lekker blijft ruiken.

7. Test parfum

Parfum ruikt op iedere huid anders. Dat heeft dan ook weer te maken met je eigen lichaamsgeur. Het kan bij iemand anders ontzettend lekker ruiken, maar bij jou minder. Hier moet je even achter komen dus testen is echt nodig. Laat je vriendin even ruiken om te kijken of de parfum echt goed bij jou past.

Het is dus belangrijk om je huid gezond te houden, zodat je lichaamsgeur ook lekker blijft ruiken. Lees hier de zes tips om een gezondere huid te krijgen.