Green is the colour

Het is wat traditioneel bij de Nederlanders op het bord ligt: aardappelen, vlees en groente. Met deze maaltijd denken velen dan ook dagelijks genoeg groente binnen te krijgen, maar dit is een kwestie van overschatting. Een gemiddelde van 127 gram groente per dag lijkt best netjes, maar het is maar de helft van je eigenlijk aan hoeveelheid binnen zou moeten krijgen. 250 gram groente per dag, dat is hoe het officiële advies van het Voedingscentrum uitgaande van de schijf van vijf. Daar lijkt echter net als 2 liter water per dag moeilijk routine van te maken. Kinderen zijn dus niet de enigen die zeuren over hun boontjes. We weten hoe je die 250 gram toch makkelijker kan halen.

250 gram groente per dag

250 gram groente per dag

Het lijkt misschien een onhaalbaar doel, als je voorheen dacht met 127 gram al voldoende groente te eten. Wij weten wat handige tips waarmee dat advies van 250 gram groente per dag toch een stuk makkelijker wordt. Zo kan je natuurlijk tegen dat getal van 250 op gaan zitten kijken als een berg, je kan het ook opdelen in vijf keer 50 gram. Dan wordt het toch wat meer, tja, ‘behapbaar’. Ga ook na welke groente je liever eet en zoek op welke gerechten er daar omheen bestaan. Vind je witlof lekker, dan kan witlof met ham en kaas uit de oven een optie zijn.

250 gram groente per dag

Alternatieven

Dat laatste is een strategie die best wat mensen toepassen: ‘verstop’ je groenten. Verwerk je groenten in een heerlijke ovenschotel. Of maak een hartige taart. Je kan het ook in een groentesoepje bereiden. De nieuwste variant op dit gebied is een groentesapje. Want met een vers, biologisch sapje wordt die aanbeveling van 250 gram groente een stuk aangenamer te halen én het is lekker verfrissend.

250 gram groente per dag

Groentesapjes

In onze ogen is een groentesapje de beste en vooral de lekkerste optie. Wij snappen maar al te goed dat je geen zin hebt om helemaal uit te zoeken welke effecten bepaalde groenten hebben op je lichaam en om zelf alle sapjes te maken. Don’t worry, we’ve got your back. 

Bij sap.je heb je keuze uit allerlei verschillende groentesapjes om de 250 gram groente per dag te halen. Hun sapjes zijn inzetbaar voor van alles. Misschien een verfrissend wortelsapje? Of een rode bietensapje, dat je extra energie geeft. Een sapje met komkommer, witte peen en spinazie is een goede brandstofmotor. Maar een sapje van komkommer, watermeloen en kokoswater heeft weer een hydraterende werking. De sapjes worden vers en 100% biologisch bereid. Er gaat zo’n 400 gram groente in een sapje en alle sapjes zitten laag in de kilocalorieën. Tevens zijn er ook verschillende detox kuren te bestellen.

Een groentesapje doet wonderen voor je immuunsysteem, maar is ook ideaal om je op te pompen voor je workout of juist weer te herstellen na een flinke trainingssessie. Cheers!

Dit is hoeveel calorieën je moet verbranden om één kilo af te vallen.