Op welke plekken kan een man zijn haren weglaseren?

Ondanks dat je misschien het lichaamshaar weg wil hebben, moet je je ook realiseren dat het heel normaal is. Ook is het belangrijk om te weten dat haren niet meer terug zullen komen na een paar behandelingen. Dus als je over tien jaar toch wel haar op je borst wilt, dan komt het dus niet meer terug als je het hebt laten laseren.

Wat moet je doen met haren op je rug en schouders?

Niet elke man heeft er last van, maar sommige mannen toch wel; haar op je schouders en rug. Vooral als de haren vrij donker zijn, kan het heel vervelend en zelfs niet heel charmant gevonden worden. Daarom is dit een plek waarvan wij het idee hebben dat je dit best wel weg zou kunnen laten laseren. Om je schouders te laten ontharen zijn ongeveer acht tot tien behandelingen nodig. Dit is natuurlijk een indicatie en dit zal bij iedereen anders zijn. Maar het gemiddelde ligt tussen de acht en de tien behandelingen. In totaliteit duurt deze behandeling zo’n tien tot twaalf weken.

Ondanks dat kunnen er door bepaalde hormonen wel weer nieuwe haren ontstaat op de plek door de jaren heen. Dit is wel minder bij mannen het geval dan bij vrouwen. Hiervoor zijn nog een aantal onderhoudsbehandelingen nodig en dan ben je daar ook weer vanaf.

Bij haren op de rug geldt hetzelfde. Er zijn ongeveer acht tot tien behandelingen nodig en dit duurt tien tot twaalf weken. De prijzen variëren natuurlijk per kliniek. Maar we hebben een indicatie van de prijslijst. De bedragen zijn per behandeling, maar meestal krijg je korting als je meerdere behandelingen besluit te doen. Voor je onderrug zijn de kosten €110,-, schouders €125,-, hele rug €225,- en voor de rug en schouders samen zijn de kosten €350,-. Je moet er dus wat voor over hebben, maar dan ben je er in principe ook vanaf.

Wat te doen met de haren aan de voorkant van de nek?

Mannen kiezen er steeds vaker voor om hun gezicht te trimmen, dit om wel een mooie baard te behouden. Dit is ook erg fijn, omdat je niet constant je gezicht en nek hoeft te scheren. Maar ondanks dat, zijn er altijd van die haren die je er liever niet hebt zitten. Deze haren zitten bij veel mannen voornamelijk in de nek en de hals en dat betekent dat je toch telkens je scheermes er weer bij moet pakken. Om dit te voorkomen, kun je deze ongewenste haren weer weg te laten laseren.

Hier zitten natuurlijk wel wat haken en ogen aan. Je moet wel goed weten waar jij je baardlijn moet hebben. Laat het op je juiste manier doen en zorg ervoor dat het niet te hoog weggehaald wordt. Het komt na een aantal behandelingen nooit meer terug! Gelukkig is het bij veel klinieken mogelijk om een gratis intakegesprek aan te vragen om dingen door te spreken en dit raden wij dan ook zeker aan.

De prijzen voor het weg laten laseren van de nek en hals zijn wederom per behandeling, maar door het kleine oppervlak liggen deze kosten lager dan andere behandeling. Voor zowel de hals als de nek zijn de kosten € 75,-. Er zijn gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig in een tijd van zes tot acht weken.

Welke haren moet je niet weg laten laseren?

We raden het sterk af om de haren op bepaalde plekken weg te laten laseren. Wederom willen we benadrukken dat iedereen het zelf moet weten. Wij zijn in ieder geval van mening dat je je haar op de borst en schaamstreek kunt laten staan. Het is je plicht als man om dit simpelweg verzorgd te houden. Er zijn trends die komen en gaan. Wat er in de mode is is elk jaar anders. Misschien vind je het wel prettig om op latere leeftijd wél haar op je borst of schaamstreek te hebben. Om deze reden raden wij het simpelweg af.

Mocht je er toch voor willen kiezen om je lichaamshaar weg te blijven scheren, maar weet je niet zo goed hoe? Dan hebben wij wat do’s en don’t voor je op een rij gezet met betrekking tot het scheren van je lichaamshaar.