Hoe moet je je rughaar scheren?

De ene man is hariger dan de andere. Sommige hebben nagenoeg niets, andere mannen hebben binnen no-time een wintervacht aangelegd. Toch zijn vrouwen over het algemeen bepaald geen fan van beharing op de rug. Dat terwijl een hoop vrouwen wel weg zijn van borsthaar. Vreemde wezens blijven het, maar daarom zijn we natuurlijk ook zo dol op ze. Rughaar scheren is dus belangrijk, maar nog lang zo gemakkelijk niet. Ten einde raad? Geef niet op, er zijn zeker wel mogelijkheden die het proberen waard zijn. Op een gegeven moment vind jij geheid de beste optie. Wij hebben vijf manieren om van je rughaar af te komen op een rij gezet.

Kijk je vriendin lief aan

Het lastige aan rughaar is dat je er zelf niet bij kunt. Misschien is je vriendin wel zo lief dat ze jouw rughaar scheren geen probleem vindt. Zij is tenslotte degene die er tegen aan moet kijken. Met een scheermes en wat scheerschuim kan zij er veel makkelijker bij. Wel is het zo dat vrouwen dat rughaar scheren niet zo heel erg zien zitten, omdat ze het niet zo fris vinden. En dat begrijpen we natuurlijk ook wel weer. Gelukkig zijn er nog meer mogelijkheden om van je rughaar af te komen.

Rughaar Scheren

Schaf een back shaver aan

Je rughaar scheren kan je ook zelf doen. Maar hoe, want met een normaal scheermes haal je dat nooit. Dat klopt. Daarom is de back shaver uitgevonden. De back shaver ziet er een beetje uit als van die grote ijskrabbers waarmee je ’s winters de voorruit van je auto ijsvrij maakt. Aan het einde zitten scheermesjes met een meer of mindere scherpte. Met de back shaver kom jij zelfs bij de moeilijkst te bereiken plekken op je schouderbladen of onderrug. Het zal misschien even wennen, maar na wat oefenen is toch de moeite waard.

Koop een ontharingscrème

Een andere optie voor het rughaar scheren is een ontharingscrème. Hiervan zijn veel verschillende mengsels en brouwsels beschikbaar. Het voordeel van zo’n ontharingscrème is dat het volledig pijnloos is. Ontharingscrèmes voor mannen zijn bij de meeste drogisten te verkrijgen en kosten meestal nog betaalbaar ook. Laat de crème bij gebruik wel zo’n vijf tot tien minuten intrekken, voordat deze er weer afspoelt. Er is alom bewezen dat ontharingscrèmes werken, al geuren ze niet allen even fris.

Rughaar Scheren

Laat je rughaar waxen

Wat misschien iets meer geld, tijd en moeite kost, maar absoluut resultaat oplevert, is een bezoekje aan een wax salon. Laat je rughaar scheren of waxen en voor je het weet sta jij weer buiten, met een haarloze rug en al. Omdat iemand anders je rug onder handen neemt, hebben ze meer overzicht over waar er precies geharst moet worden, terwijl dat bij jezelf toch altijd een beetje giswerk blijft. Bovendien mag je aannemen dat de salons professionals in dienst hebben die weten wat ze doen. Pijnlijk kan dit wel zijn, getuige Steve Carell in The 40-Year-Old Virgin, maar het heeft absoluut resultaat.

Laat je rughaar laseren

Een andere manier om het rughaar scheren te outsourcen en zeker het overwegen waard, is om je rughaar te laten laseren. Ook hier heb je in de meeste steden adressen voor. Het grote voordeel van het laten laseren van je rug is dat het het haar voorgoed verwijdert. Prijzig is een goede laserbeurt echter wel. Het valt een beetje te vergelijken met het hebben van slecht zicht. Neem je lenzen die je iedere maand moet betalen of laat je je ogen laseren tegen een groot bedrag. Let daarbij ook dat er meestal zeker 6 tot 8 lasersessies nodig zijn, voordat een beetje vrij van haar is.

Herken je dat? Wel haar op je rug, geen haar op je hoofd. Dit moet je weten wanneer je een haartransplantatie overweegt.