Formule 1 seizoen

Het raceseizoen is weer in volle gang en dat is te merken ook. Spectaculaire duels op het asfalt en verrassende podiumplekken. Max Verstappen heeft al een aantal goede prestaties behaald in de afgelopen races. Dat het vaste salaris van Formule 1-coureurs op een aardig level ligt, dat is wel bekend. Naast dat lekkere salaris komen er nog genoeg extra’s bij kijken. Ga er maar even goed voor zitten want deze bedragen zijn te bizar voor woorden.

Max Verstappen

De verdiensten van Max Verstappen

Er gaan nog een aantal races komen, dus voor onze Max Verstappen valt er nog goed te verdienen. Dit zijn allemaal extra’s, want hij heeft namelijk al een bizar bedrag binnen geharkt volgens Quote. Zij zeggen namelijk bepaalde contractdetails van Max te kennen, waardoor er een aardig beeld kan worden geschetst.

We zijn aangekomen bij het moment om de cijfers er eens bij te halen. Max Verstappen zou per behaalde punt voor het WK maar liefst 50.000 dollar extra mogen bijschrijven. Hij heeft er momenteel al 181 behaald, dus dat komt dan al uit op een bedrag van 9.050.000 (!) dollar. Als je dacht dat dit het was, dan zit je er goed naast. Bij de overwinningen in Oostenrijk en Duitsland zou hij nog 250.000 dollar per titel extra verdienen. Omgerekend in euro’s zit onze vriendelijke vriend als op zo’n 8.5 miljoen euro, voor de 12 races die hij heeft gereden.

Misschien toch maar eens achter het stuur kruipen, wie weet heb je hier wel een verborgen talent voor.