Aankomend weekend is het weer zover. Wij, samen met heel veel andere feestgangers trekken naar de polders van Flevoland om vier dagen lang op mini-vakantie te gaan in eigen land om te genieten van alle spectaculaire optredens, theatershows, kunst, podia en nog veel meer. Kortom: een weekend waar wij al een jaar naar uitkijken.

De Hacienda

Ieder jaar host BACARDÍ hun eigen stage op dit razend populaire festival in eigen land. Waar de Hacienda ooit begon als Cubaanse cocktail bar is die bar inmiddels uitgegroeid tot een intieme en sfeervolle hotspot op Lowlands. Het podium is de laatste jaren zo populair geworden dat het zelfs een eigen blokkenschema heeft gekregen. De Haciënda wordt gezien als dé huiskamer van Lowlands waar je je waant in Havana, Cuba.

En als je dan toch lekker die Cubaanse vibe te pakken hebt, kunnen de lekkerste (rum)cocktails niet ontbreken. Je koopt meer dan alleen een drankje, je koopt een ervaring wat perfect wordt geserveerd door de bartenders van BACARDÍ.

Dit jaar draait het niet om specifieke artiesten in de Hacienda. Wel kunnen we hier goed aanhalen dat de Hacienda fans van alle muziekgenres samenbrengt. Nu de grenzen tussen reggae, dancehall, hiphop en elektronische muziek steeds meer vervagen, weet BACARDÍ muziekfans van alle genres samen te brengen.

Ook de artiesten van dit jaar laten je als bezoeker weer wanen in Cuba en reken er maar op dat niemand niet geraakt wordt door die vibes. De zomercampagne draait dit jaar dan ook geheel om ‘Pass The Beat’, dat is de energie die je voelt als je bezig bent met muziek en dans. Dit zijn er een aantal die je niet wilt missen.

Omar Duro

Watskebodakyellow. De rake mashup van Watskeburt?! (De Jeugd Van Tegenwoordig) en Bodak Yellow (Cardi B) ging viral en demonstreert precies waar Omar Duro goed in is: het op superaanstekelijke wijze shaken van schuimende cocktails vol moombathon, hiphop, afrohouse, trap, baile funk en reggaeton. Bekende hits, onbekend werk, eigen beats en het liefst een combinatie van dat alles; dans straks aangeschoten van het hoge groovepromillage op de tropische set van de jonge dj/producer uit Amsterdam.

Settijd: Vrijidag 22:00 – 23:30 HACIENDA

Mr Wix

Mr. Wix doet niet aan trends, hij is ze namelijk altijd voor. De dj is er als de kippen bij als het gaat om nieuwe hete grooves en verwerkt die in frisse, opwindende sets. En die zitten altijd vol prikkelende twists en turns; van vreemde elektronica via broeierige baile funk tot gespierde hiphop. Met zijn eigengereide stijl is hij een bron van inspiratie voor velen – inclusief de modewereld – en kan ook Lowlands Paradise de oren weer op scherp zetten bij een kersverse set van deze doorgewinterde smaakmaker.

Settijd: Zaterdag 22:30 – 00:30 / HACIENDA

Mari Nawaz & Moody Mehran

Mairo Nawaz hield met zijn dikke housesets al meerdere keren solo huis op Lowlands, maar dit jaar komt hij samen met zijn vaste b2b-mattie Moody Mehran. De gedeelde passie voor het opsnorren van obscure house en vintage klassiekers en een gedeelde brede interesse voor alles dat lekker vet groovet, blijkt de perfecte basis voor een dynamische set. Alsof je getuige bent van twee fanaten die elkaar bestoken met hun beste vondsten. Dat wordt knallen.

Settijd: Zondag 22:00 – 01:00 / HACIENDA

Mojito cocktail

Ook al ga je niet naar Lowlands dit jaar, met de signature Mojito cocktail van BACARDÍ haal je de party naar huis

Wat heb je nodig:

 • 50 ml Bacardi Carta Blanca
 • 60 ml bruiswater
 • 15 ml limoensap
 • 15 ml suikersiroop of 2 theelepels suiker
 • 12 blaadjes verse munt +1 takje voor de garnering
 • Crushed ijs (ongeveer genoeg voor een glas)

Zo maak je hem

 1. Schenk de Bacardí Carta Blanca rum, het versgeperste limoensap, het bruiswater en de suikersiroop in het Mojito glas
 2. Plaats de muntblaadjes tussen je handpalmen en klap (dit kan ook in het glas zelf gedaan worden met een stamper)
 3. Wrijf vervolgens met de blaadjes over de glasrand heen en laat ze daarna in het glas vallen
 4. Vul het glas tot net onder de rand met crushed ijs en roer om
 5. Garneer de Mojito met een munttakje en partjes limoen