Of je nou in het begin van de avond een ‘plafonddienst’ draait of midden in de nacht wakker wordt waardoor je niet meer in slaap valt; het kan er allemaal voor zorgen dat jij die 8 uur slaap niet gaat halen. Zeker als je weet dat je de dag erna weer flink aan de bak moet, kan dit zorgen voor veel frustraties.

slapeloze nachten

Slaapproblemen

Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat je nachtrust flink wordt verstoord. Stress is een van de grootste redenen. Daarnaast hebben lichtstralen afkomstig van schermen en een gehorig huis ook een invloed op jouw slaap. Mochten deze oorzaken niet het geval bij jou zijn, kijk dan eens goed naar je dekbed. Het materiaal waar je onder slaapt is namelijk erg belangrijk voor jouw nachtrust.

Het ideale dekbed

Je kan je dekbed verruilen voor een dekbed van wol. Je hoeft niet meteen te denken aan die ouderwetse, dikke dekens. Met dank aan het nieuwe Nederlandse label Van Morgen kan jij een wollen dekbed halen die er net zo uit ziet als het dekbed dat je gewend bent. Het kan zijn dat je door de warmte in een synthetisch bed regelmatig wakker wordt in het zweet. Wanneer je slaapt onder wol, zal dit niet snel gebeuren.

Slaap problemen

Zomerdekbed

Van Morgen €94 Shop nu
Slaap problemen

Let Love Wool Kussen

Van Morgen €89 Shop nu

De voordelen van een wollen dekbed

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan over slapen onder wol of andere materialen. Onderzoekers kwamen tot de conclusie dat slapen onder wol zorgt voor een langere en diepere slaap, in vergelijking met slapen onder dons of synthetisch materiaal. Gemiddeld verlies je 1 liter vocht als je slaapt. De manier waarop jouw dekbed hierop reageert is cruciaal. Wol kan warmte en vocht makkelijker opnemen en gedurende nacht weer afstoten aan de omgeving. Hierdoor word je niet wakker in een plas van zweet. De wollen Van Morgen producten zijn gevuld met wol van Texel. Dit zorgt voor een dier- en milieuvriendelijk dekbed, heeft een 20 jaar lange levensduur en is biologisch afbreekbaar. Tot slot: Temperatuur is key. Om goed in slaap te vallen is een daling van je temperatuur belangrijk. Een goed ademend dekbed van wol helpt je hier goed bij. In de zomer werkt het verkoelend en in de winter maakt het je lekker warm. Ideaal dus!

Van Morgen dekbed

Slaap lekker mannen.