Kaal worden of niet?

Laten we allereerst vooropstellen dat kaal worden beslist geen negatieve lading hoeft te hebben. Het blijkt namelijk zo te zijn dat vrouwen een zwak hebben voor kale mannen – het maakt ons sexy. Het is dus beslist geen straf om kaal te worden. Echter, we kunnen ons goed voorstellen dat je als jong-volwassene niet van plan bent je vader voorbij te streven wat betreft een kale kop, dus een haartransplantatie is en blijft een optie.

Omdat het steeds toegankelijker wordt en vroegtijdig kaal zijn een groeiend fenomeen is, zochten we uit wat je wil weten over haartransplantaties. Het is namelijk een keuze die je weloverwogen wil maken. Een haartransplantatie gebeurt niet van het een op het andere moment. Je wil er dus zeker van zijn dat je het goed overwogen hebt en de juiste keuze hebt gemaakt.

dit is wat je moet weten over een haartransplantatie tijdens vroegtijdige kaalheid MAN-MAN

De aanpak van een haartransplantatie

De verschillende manieren om jouw vroegtijdige haarverlies te tackelen zijn divers en bovendien klinken ze allemaal als termen die regelrecht uit een horrorfilm komen. Flap surgery bijvoorbeeld is het verplaatsen van een stuk huid (met haar) van een donorplek naar de daarvoor bestemde plek. Niet bepaald de meest prettige gedachte om geheel vrijwillig aan toe te geven toch?

Gelukkig zijn er ook genoeg subtielere manieren om jou weer van een bos haar te voorzien waar je U tegen zegt. De meest gebruikte manier is haartransplantatie. Deze behandeling doet precies wat het woord doet vermoeden. Er wordt haar verplaats van een donorlocatie naar de gewenste plek. Enkel en alleen de haarzakjes mét haar worden getransplanteerd. Het is dus een stuk minder heftig dan Flap surgery doet vermoeden.

dit is wat je moet weten over een haartransplantatie tijdens vroegtijdige kaalheid MAN-MAN

Sta achter je keuze

Veel mannen denken – zeker wanneer ze relatief jong zijn – dat kaal worden iets is waar men niet over kan praten. Het onderwerp wordt vermeden en beginnen over een eventuele haartransplantatie is helemaal taboe. Niet dus. Er is absoluut niets mis met de wens om weer een begroeid hoofd te hebben. Als vrouwen zichzelf mogen vertroetelen met allerlei schoonheidsbehandelingen en – indien gewenst – ingrepen, waarom wij mannen dan niet?

Laat jezelf niet gek maken door een bepaald beeld of uitspraken van buitenaf. Je mannelijkheid wordt niet ondermijnt door het wel of niet aan willen pakken van je kaalheid. Sterker nog, het geeft aan dat je goed weet wat je wil en niet snel terugdeinst voor het een of ander. Een positieve noot dus. Daarnaast moet je ook gewoon lekker in je vel kunnen zitten. Als daar een haartransplantatie voor nodig is – so be it.