Waar speelt GTA 6 zich af?

Rockstar Games is tot op de knieën in de ontwikkeling van Grand Theft Auto 6, maar waar zal de volgende inzending in de GTA-franchise zich bevinden? Vice City, volgens de laatste lekken. Grand Theft Auto gaf de stad Vice City voor het laatst de volle aandacht met GTA: Vice City in 2002, nu bijna 20 jaar geleden.

Het lek over de locatie

De nieuwe informatie over GTA 6 is afkomstig van synthwave-muzikant Pete Brian Rice. Hij tweette het onderstaande:

tweet

Vector Hold is een retro jaren 80 muziekproject van de beste man hemzelf. Rice verwijderde zijn tweet snel, maar niet voordat sites het zagen en het verhaal over begonnen te nemen. Hij stelt dat de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de rechten voor de radiostations  op zoek zijn naar jaren ’80 muziek. Wie verstand van de game heeft, die zal heus wel een belletje horen rinkelen. Grand Theft Auto: Vice City speelde zich namelijk af in 1986. Betekent dit dat de nieuwe game terug gaat naar die tijd? Dat lijkt er wel op.

Dat de Grand Theft Auto games succesvol zijn, dat wordt iedere keer maar weer bewezen. Grand Theft Auto 5 is wereldwijd maar liefst 135 miljoen keer verkocht, dat onthulde Take-Two. Dus wat kunnen we nog meer verwachten van GTA 6?

Vragen over GTA 6

Hoe groot wordt de map in GTA 6?

De grootste GTA ooit. Met rapporten uit 2015 zou de ontwikkelaar naar verluidt de hele Verenigde Staten in kaart hebben gebracht voor GTA 6. Destijds stond in het rapport: “Het laden van de hele VS zou problemen kunnen geven. Rijden van de ene stad naar de andere kan een hele klus zijn, vooral als het gewoon gevuld is met platteland en er niet veel te doen is “.

Wanneer wordt het spel gelanceerd?

Het laatste dat we hebben gehoord is 2023. Dan komen ze vanzelfsprekend op de nieuwe generatie consoles, de Playstation 5 en de XBOX Series X. Echter lijkt het alsmaar uitgesteld te worden, want eerder zeiden de geruchten dat het spel in 2021 zou verschijnen.

Wil jij meer weten over GTA 6? Check dan hier alles wat je moet weten over de volgende Grand Theft Auto game.