Zelfs vijf jaar na de release van GTA V is het nog steeds een van de populairste games die op de markt is. Wat Grand Theft Auto V zeer interessant en fris hield, zijn de regelmatige updates van de game. Dat gezegd hebbende, kunnen de fans van GTA niet langer wachten op nieuwe uitdagingen en scènes met elk jaar dat voorbijgaat. Maar hoe zit het nou met GTA 6?

Releasedatum van GTA 6

In 2013 kwam GTA V uit voor de Xbox 360 en PS3. Twee jaar later was GTA V ook beschikbaar op de PC. Er wordt verwacht dat de eerste GTA VI teasers getoond gaan worden op E3 2020. Volgend jaar wordt ook verwacht dat Sony en Microsoft hun nieuwe consoles zullen releasen. De PS5 en de nieuwe Xbox zullen waarschijnlijk het platform zijn waarop GTA VI  in 2021 gereleased wordt.

GTA V

Verhaallijn

Bijna zeker is dat de nieuwe hoofdrolspeler in GTA VI een vrouw is. De serie was nooit bedoeld om een vrouw bij een gangsterploeg te krijgen en iedereen uit de lucht te schieten. Het spel richtte zich namelijk vooral op de met testosteron gevulde mannen die graag over hoeren in hun auto rijden. Of die meisjes bonzen met de hete koffie mod. Een vrouwelijke hoofdrolspeelster zou een heel nieuw spel brengen. Het meisje zal waarschijnlijk deel moeten uitmaken van de bende, geld verdienen en een eigen verhaallijn hebben, maar het kan ook leiden tot veel verschillende soorten missies vanwege de geslachtsverandering. Er zullen meer mensen deel uitmaken van de verhaallijn, inclusief andere mannen, zoals bij GTA 5.

GTA V Police

Spelen als politieagent

Als er één ding is dat de wereld van Grand Theft Auto nooit heeft verkend, zou het de optie zijn om daadwerkelijk als politieagent te spelen en de crimineel te verslaan. Hoewel wordt bevestigd dat het verhaal minstens drie verschillende personages zal hebben die vergelijkbaar zijn met GTA V, zou het niet verwonderlijk zijn als een van hen een agent is.

Gelekte beelden

Eerder deze week verschenen er plotseling een aantal screenshots op het internet. Het zou gaan om beelden uit GTA 6. Sommigen beweren dat het écht om de nieuwe GTA gaat, andere denken dat het “fake” is. Het zijn zeer vage en donkere foto’s, waar eigenlijk weinig op te zien is. Ze zouden online zijn verschenen via een YouTuber, genaamd MrBossFTW.

In ieder geval konden we ze niet voor jullie geheim houden. Check it out:

GTA 6 screenshots GTA 6 screenshots