Welke streamingdiensten hebben de meeste abonnees?

Netflix en Disney+ zijn hele bekende streamingdiensten en staan ook zeker hoog in de onderstaande lijst. Hoewel Netflix waarschijnlijk niet een verrassende nummer 1 is, komen andere streamingdiensten steeds dichterbij.

1. Netflix

Zoals verwacht staat Netflix op nummer 1 met 220.672.000 abonnees. Ze staan bekend om het uitgebreide aanbod aan films, series en zelfs eigen producties, die Netflix Originals heten. Op Netflix vind je series zoals Peaky Blinders, Squid Game, La Casa de Papel en Narcos.

2. Amazone Prime

Een verrassende nummer 2 is Amazone Prime. Deze streamingdienst heeft 200.000.000 abonnees en komt dus in de buurt van Netflix. Een reden waarom het platform zo populair is, is dankzij The Lord of the Rings: The Rings of Power, de duurste serie ooit. 

Nummer 2 grootste streamingsdiensten ter wereld

3. Disney+

Op de derde plek staat Disney+ met 152.500.000 abonnees. Dit platform is vooral snel gegroeid door Marvel en Star Wars. Niet alleen populair onder kinderen, ook zeker onder volwassenen.

4. Tencent Video

De Chinese streamingdienst Tencent Video staat op plek vier met 124.000.000 abonnees. Er staat 65% originele content op dit platform en op dit moment is Arcane de populairste serie.

5. iQIYI

Nummer 5 in de lijst is ook een Chinees platform namelijk iQIYI. Het heeft 106.000.000 abonnees en is een snelle stijger in de top 10 grootste streamingdiensten ter wereld. Je vindt er vooral veel Chinese, Koreaanse en Thaise drama’s, maar ook anime en films uit andere landen.

Nummer 5 grootste streamingsdiensten ter wereld

6. HBO Max

De relatief nieuwe streamingsdienst HBO Max staat op nummer 6 met 77.100.000 abonnees. Het smelt binnenkort samen met Discovery+ voor een nog breder aanbod. Dit gebeurt als het goed is begin 2024 in Europa, maar ze zijn bezig om dit proces te versnellen. Voor de samensmelting kunnen de kijkers onder andere genieten van alle Harry Potter films, Succession – de HBO Max-dramaserie die meerder Emmy prijzen heeft gewonnen – en House of the Dragon, de populairste serie van het platform op dit moment.

7. Pluto TV

Op de zevende plek staat Pluto TV met 68.000.000 gebruikers. Dit is een gratis door advertenties ondersteunde streamingdienst. Het wordt beheerd door Paramount Streamings, een onderdeel van Paramount Global. Met een VPN kan je het ook in Nederland kijken.

8. Tubi

Dan heb je Tubi als nummer 8 met 51.000.000 gebruikers. Ook dit is een gratis platform die alleen beschikbaar is met een VPN.

9. Hulu

De negende is Hulu met 46.200.000 abonnees. Dit platform is eigendom van Disney, alleen bevat het wat meer volwassen content. Bekende Hulu series zijn: Pam and Tommy, Dopesick en Only Murders in the Building. Een voordeel van dit platform is dat je veel content kan bekijken via Disney+.

Nummer 9 grootste streamingsdiensten ter wereld

10. Paramount +

Als laatste staat Paramount+ in de lijst met 43.300.000 abonnees. Ook dit is een van de nieuwere streamingdiensten. Helaas moet je wel een VPN gebruiken om series en films te kijken via deze streamingdienst, maar voor fans van Star Trek, South Park en reality shows is dit zeker een aanrader.

Wil je nou ook weten wat een abonnement kost? Kijk dan naar de kosten van abonnementen bij Netflix, HBO Max, Videoland en Disney+.