The Rings of Power is de duurste serie ooit

Lord of the Rings: The Rings of Power is officieel de duurste serie ooit. De serie kost maar liefst 58 miljoen euro per aflevering. Bizar! Hiermee wordt dit dus de nummer in van de duurste series ooit. In totaal zal er een budget van maar liefst 1 miljard euro gereserveerd zijn voor de nieuwe serie.

Toen Peter Jackson de eerste trilogie maakte, had hij een budget van 280 miljoen dollar. Uiteindelijk bracht het 3 miljard euro op. Dit is misschien ook wel de reden waarom The Hobbit een budget had van 623 miljoen dollar. Het is nog niet duidelijk hoeveel seizoenen de nieuwe serie krijgt, maar de kans is groot dat het meer gaat kosten dan beide trilogie├źn. Maar wie betaalt het allemaal?

The Rings of Power wordt gesponsord door Jeff Bezos

Amazon oprichter Jeff Bezos is een grote sponsor en kan het ook best wel missen. Maar waarom zou je er zoveel geld aan uit willen geven? Het antwoord op die vraag is omdat hij een persoonlijke obsessie heeft met J.R.R. Tolkien, de schrijver van de vele boeken. Hij durft daarom best die gok te wagen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeff Bezos (@jeffbezos)

De duurste serie ooit gaat over de gebeurtenissen van het smeden van de Rings of Power, de opkomst van de Dark Lord Sauron en de laatste alliantie tussen mannen en elfen. Momenteel staan er al vier afleveringen op Amazon.