De duurste series tot nu toe

Bij de productie van films en series gaat het om astronomische bedragen. Dan hebben we het zelfs over miljoenen per aflevering. Dit zijn de tien duurste series:

10. Sense8

Sense8 werd gemaakt door Netflix. De hoge kosten per aflevering kunnen verklaard worden door het feit dat er voor deze serie over de hele wereld gefilmd werd. Er werd wel 9 miljoen euro per aflevering gespendeerd. Een groot succes werd het echter niet. Al na 2 seizoenen hield de serie er mee op. Wel hebben ze net de top 10 gehaald van de duurste series die ooit gemaakt zijn.

Duurste series ooit

9. Rome

Rome kostte wel 9,7 miljoen euro per aflevering. Dit hoge budget heeft misschien bijgedragen aan het succes van de serie, maar heeft het tegelijkertijd ook de kop gekost. De serie die gemaakt werd door HBO werd goed bekeken maar moest toch gestopt worden na 2 seizoenen omdat de kosten te hoog waren.

Duurste series ooit

8. Vinyl

Zoals de naam al doet vermoeden speelt muziek een centrale rol, en wel de muziekindustrie in de jaren 70. De serie zat vol met oude klassiekers waar natuurlijk veel geld voor betaald moest worden. HBO zag zijn investering niet uitbetaald worden in succes, en daarom kent de serie maar één seizoen.

Duurste series ooit

7. Friends

Wie denkt dat Friends zo enorm duur is in productiekosten komt bedrogen uit. De serie was zó succesvol dat de acteurs een behoorlijk salaris verdienden. De 6 zes hoofdpersonages verdienden in het laatste seizoen allemaal 1 miljoen dollar per aflevering. Hierdoor kwamen de totale kosten per aflevering op ongeveer 10 miljoen dollar te liggen.

Duurste series ooit

6. The Get Down

The Get Down neemt je mee naar de oorsprong van de hiphop. De serie ziet er fantastisch uit en er spelen een aantal geweldige acteurs in. Er valt dus genoeg te genieten als je naar deze serie kijkt, zeker als je van hiphop houdt. Het kostte Netflix zo’n 11 miljoen euro per aflevering om de serie te produceren.

The Get Down

5. Band of Brothers

Band of Brothers is volgens IMDb één van de beste series die ooit gemaakt is. Het bleek de 12,5 miljoen euro helemaal waard te zijn. Het pareltje van HBO werd dan ook geproduceerd door niet de minste namen; Steven Spielberg en Tom Hanks. De serie gaat over de tweede wereldoorlog en is een enorme aanrader.

Band of Brothers

4. E.R.

E.R. was dé Amerikaanse serie van de jaren negentig. De ziekenhuisserie liet het grote publiek ook kennismaken met George Clooney die hierna niet meer weg te denken was uit de filmwereld. Het kostte NBC in de seizoenen 6, 7 en 8 wel 13 miljoen euro per aflevering om deze serie te produceren.

E.R.

3. The Crown

Iedereen die The Crown kijkt, zal direct doorhebben dat er veel geld mee gemoeid is. De fraaie kostuums en de ongelooflijke decors geven de serie ontzettend veel klasse. The Crown, waarin het leven van koningin Elizabeth centraal staat, is dan ook een hit. Er staan inmiddels al 3 seizoenen op Netflix en er zijn er nog meer in aantocht. Netflix mag dan weer diep in de buidel tasten want The Crown kost 13 miljoen dollar per aflevering. Daarmee staan ze op de derde plek van de duurste series ooit gemaakt.

The Crown

2. Game of Thrones

Game of Thrones is één van de meest succesvolle series ooit. Daarom werd er ook steeds meer geld uitgegeven, om het zo nog beter te maken. Het laatste seizoen kostte naar verluidt wel 16 miljoen dollar per aflevering. HBO heeft dit echter zonder twijfel terug verdient en zal geen spijt hebben van ook maar een enkele euro die ze hebben uitgegeven aan deze topserie.

Duurste series ooit

1. The Pacific

Dat HBO wel vaker veel geld uitgeeft aan series is je nu wel duidelijk. Ze zijn dan ook lijstaanvoerder van de duurste series aller tijden. The Pacific kostte namelijk wel 20 miljoen dollar per aflevering. De oorlogsserie was de opvolger van nummer 5, Band of Brothers, die, zoals je eerder kon lezen, ook niet goedkoop was. Om dit net zo’n groot succes te laten worden gingen er enorme bedragen per aflevering doorheen.

Duurste series ooit