Kosten voor verschillende streamingsdiensten

1. Kosten Netflix

Netflix geeft je keuze uit 3 soorten abonnementen. Voor alle abonnementen geldt dat je de eerste maand gratis kijkt.

Basic abonnement

Voor het basic abonnement betaal je €7,99 per maand. Dit abonnement heeft de kijkers wel iets minder te bieden dan het standaardmodel of het premium-model. Wat natuurlijk logisch is, want daar betaal je voor. Bij het basic abonnement is geen HD of Ultra HD beschikbaar en kun je slechts op één scherm tegelijkertijd kijken.

Standaard abonnement 

Voor de tweede keuze, het standaard abonnement, betaal je €11,99 per maand. Dit was 10,99 euro per maand, maar is per oktober 2021 verhoogd. Het grote voordeel van dit abonnement ten opzichte van het basicpakket, is dat de content in HD te bekijken is en dat je op twee schermen tegelijkertijd gebruik kunt maken van Netflix. Beide gebruikers kunnen dan op het zelfde moment een andere film of serie kijken op zijn of haar apparaat. Het standaard-abonnement is het meest populair.

Premium abonnement

Het laatste abonnement en het duurste abonnement, heet premium en kost €15,99 per maand. Dit was eerst 13,99 euro per maand. Deze prijs is ook in oktober 2021 verhoogd. De content in dit pakket is te bekijken in Ultra HD-kwaliteit en in totaal kunnen vier mensen tegelijkertijd met de dienst aan de slag.

2. Kosten HBO Max

De samenwerking tussen HBO en Ziggo is per 1 januari 2022 gestopt. Dat komt vanwege de lancering van HBO Max in Nederland in 2022 . Streamingdienst HBO Max is het nieuwe video on demand-platform van WarnerMedia Entertainment. In mei 2020 is het gelanceerd in de Verenigde Staten en nu ook te gebruiken in ons land.

Basic abonnement

Dit abonnement is al te verkrijgen voor 5,99 euro per maand. Je kan hierbij echter op slechts één scherm tegelijk kijken en je kan gebruik maken van maximaal vijf downloads.

Standaard abonnement

Het standaard abonnement kost slechts twee euro extra, dus 7,99 euro mer paand. Bij dit abonnement kan je op drie schermen tegelijkertijd kijken en kan je genieten van de beste kwaliteit, 4K UHD én 30 downloads.

3. Kosten Videoland

Op Videoland heb je ook keuze uit drie pakketen.

Basis pakket

Het eerste pakket kost €4,99 per maand. Met het basis pakket kan je series, films en programma’s kijken, maar met reclame. Je kan ook één apparaat tegelijk kijken en je kan geen video’s downloaden en offline bekijken.

Plus pakket

Vanaf 18 januari 2022 wordt de prijs van het plus pakket verhoogd van €7,99 naar €8,99. In het plus pakket kan je series, films en programma’s kijken zonde reclames tussendoor. Je kan ook op 2 apparaten tegelijkertijd kijken en je kan gebruik maken van Download to Go om offline te kijken.

Premium pakket 

Voor het premium pakket betaal je vanaf 18 januari 2022 €9,99 in plaats van €8,99. In dit pakket geldt bijna alles hetzelfde als in het plus pakket, maar je kan in het premium pakket op 4 apparaten tegelijkertijd kijken.

4. Kosten Disney+

Disney+ heeft één pakket wat ze aanbieden. Dat kost €8,99 per maand wat maandelijks opzegbaar is of €89,90 per jaar. De streamingsdienst biedt voor het geld films of series om te downloaden, gebruiksvriendelijke instellingen voor ouderlijk toezicht en steeds meer titels in verbluffende 4K UHD en Dolby Atmos op compatibele apparaten. Ook kan je met maximaal 4 verschillende apparaten tegelijk streamen of een Groupwatch met je vrienden te houden. Samen met maximaal 6 goede vrienden kun je video’s pauzeren, terugspoelen en reageren.

De gratis, populaire en illegale Popcorn Time stopt definitief met het streamen van films en series. Vanaf nu moet je dus echt gaan betalen voor het kijken van je favo films en series.