Wie is Tino Martin?

Eduard Martinus (Tinus) Kattenberg is de echte naam van artiest Tino Martin. Hij is geboren op 27 januari 1984 in Den Haag en begon zijn zangcarrière als René Froger imitator. In 2002 deed hij mee aan de soundmixshow van Henny Huisman, waar hij tweede was geworden. Later deed hij mee aan Idols, maar omdat zijn stem te veel op die van Froger leek, ging hij niet door. Hierdoor besloot hij zich te concentreren op zijn eigen geluid. In 2014 brak hij door met het nummer Jij Liet Me Vallen en won een Edison Award voor zijn album.

De Nederlandse volkszanger deed in 2018 mee aan het elfde seizoen van Beste Zangers. Hij was hier te zien samen met Alain Clark, Maria Fiselier, Trijntje Oosterhuis, Davina Michelle, Glen Faria en Lee Towers. Tino zong tijdens het programma een cover van Glen Faria’s Zij Weet het. Voor dit nummer kreeg hij een jaar later een gouden plaat.

Zie de video hieronder:

 

Hij krijgt veel kritiek op zijn optredens

Er duiken steeds meer filmpjes op van de zanger die dronken is en moeite heeft om zuiver te blijven zingen. Hij zegt zelf: “Het kan niet altijd goed gaan. Ik doe bijna 250 shows per jaar en we hebben allemaal wel een keer een wat mindere dag.” Ook vertelt hij dat het niet leuk is om kritiek te krijgen, maar alles gaat door. Gelukkig is de vriendin van Tino Martin, Kimberley Kruiter, er altijd om hem te steunen.

Wat is het salaris van Tino Martin per optreden?

Heb jij een feestje en wil je een van Nederlands meest geliefde volkszangers inhuren? Dan kost dit volgens Twilight Entertainment €12.500 voor een optreden van 30 minuten. Dit geldt tot 750 gasten. Als er meer gasten aanwezig zijn, gaat de prijs omhoog. Gelukkig zit de muziek er bij in begrepen. Wel komt er nog BTW bij de totale prijs. Hieruit kunnen we opmaken dat Tino Martin best veel verdient met ruim 250 optredens per jaar.