Iedereen wordt ouder met alle gevolgen van dien. Spreken we over de gevolgen, dan hebben we het natuurlijk over het langzaam weggaan van je frisse bruine of blonde lokken inruil voor grijze haren. Kun je grijs worden voorkomen en wat gebeurd er als je grijze haren eruit trekt? Is het waar en krijg krijg je meer grijze haren als je ze uit je hoofd trekt?

 

Haren uit je hoofd trekken

Om je misschien uit je grootste angst te verlossen. Nee, je krijgt niet meer grijze haren als je ze uit je hoofd trekt. Elk haarzakje kan maar één haar produceren. Plukken veranderd dus helemaal niets. Wanneer je een haar eruit wilt trekken, moet je dit wel heel voorzichtig aanpakken. Trek je te hard, dan kan je de wortel beschadigen en is er een kans dat daar geen haar meer kan gaan groeien. Stel je eens voor wat dit kan betekenen. Juist ja, je zorgt er zelf voor dat je begint met kaal worden.

Zonde van de tijd

Haren die je uit je hoofd trekt, komen alleen maar dunner en langzamer terug. Eigenlijk is het trekken van grijze haren uit je hoofd alleen maar het verspillen van tijd. Het is gewoon een kwestie van accepteren. Het haartje komt namelijk niet opeens terug in jouw gewenste kleur. Het nieuwe haartje zal ook grijs zijn.

Wanneer je echt niet kunt dealen met je grijze haren, kun je er altijd nog voor kiezen een afspraak te maken bij je kapper en er een kleurtje in te doen. Hoe gek het misschien klinkt, dit is toch echt een optie die iedere man wel eens overweegt.

Grijze haren zijn aantrekkelijk

Maar mannen, laat die grijze haren toch gewoon lekker zitten. Uit onderzoek is gebleken dat het grote deel van de vrouwen grijzen haren woest aantrekkelijk vindt, namelijk zo’n 72%. Het wekt kennelijk een volwassen uitstraling, wat vrouwen erg waarderen, goed nieuws dus. Zorg voor een goede haarverzorging met een frisse coupe en je bent zo binnen.