Haarverzorging voor mannen over de 40 jaar

Wanneer je de 40 bent gepasseerd, komen niet alleen de grijze haren, maar zal je ook merken dat je haar wat futloos kan worden of wat dunner wordt. Natuurlijk hoort dit er allemaal bij, maar het liefst wil je natuurlijk dat je haar nog steeds mooi uitziet. Er zijn een aantal tips die je kan gebruiken waardoor je je haar goed blijft verzorgen. Want haarverzorging is heel belangrijk voor gezond en gehydrateerd haar. We hebben 5 fantastisch werkende tips voor je verzameld.

1. Verzorg je hoofdhuid

Je hoofdhuid is een cruciale factor bij het welzijn van je haren. Wanneer je hoofdhuis gezond is, zijn de haren die eruit groeien ook een stuk steviger en zorg je uiteindelijk ook voor een vollere bos haar. Eén van de manieren om je hoofdhuid gezond te houden, is door een hoofdhuid cleaner te gebruiken. Met deze shampoo-achtige substantie zorg je ervoor dat alle dode haarcellen je hoofdhuid verlaten en nieuwe haarcellen dus meer ruimte hebben om gezonde haren te laten groeien.

haarverzorging mannen

2. Gebruik een haarmasker

Na verloop van tijd, vooral ná je 40ste levensjaar, zal het je op gaan vallen dat je haren dunner worden. Dit komt doordat de levenscyclus van de haren vertragen, waardoor je haren dus langer op je hoofd blijven zitten en nieuwe haren minder kans hebben om te groeien. Een goede oplossing is door soms een haarmasker in te doen. Zo zorg je ervoor dat de huidige haren dus meer voedingsstoffen krijgen, waardoor ze langer mee kunnen en niet futloos worden.

3. Wissel van shampoo

Gebruik je al 40 jaar dezelfde shampoo? Dan kan het zijn dat het verstandig is om te switchen van shampoo. Sommige shampoo is namelijk perfect voor dik en gehydrateerd haar, maar het kan best zijn dat je die nu ook gebruikt voor je haar die eigenlijk wat meer olie of vitamines nodig heeft. Probeer dus goed af te stemmen op je huidige kapsel, want dat kan flink veranderd zijn.

haarverzorging mannen

4. Gebruik structureel conditioner

Sla geen dag over: gebruik regelmatig je conditioner. Wanneer je elke dag je haar wast, moet je ook elke dag conditioner gebruiken. Conditioner zorgt er namelijk voor dat je haar weer dicht gaat en er dus geen rotzooi in kan gaan zitten.

5. Was vaker/minder vaak je haren

Elke dag je haren wassen kan goed zijn, maar het moet wel bij je haarsoort passen. Wanneer je bijvoorbeeld na je 40ste nog steeds super gehydrateerd haar hebt, hoef je echt niet elke dag shampoo te gebruiken waar extra veel olie in zit. Vind je het toch fijn om elke dag even je haar te wassen? Laat je dan echt even adviseren bij de kapper, welke soort shampoo voor dagelijks gebruik het beste bij jouw haarsoort past.