Veel verschillende opgeschoren kapsels in de winter

Al jaren is het opgeschoren kapsel, met een zogeheten fade, een populaire keuze. Mede door de Peaky Blinders serie heeft dit kapsel nog meer bekendheid gewonnen. Voor het komende seizoen bespreken we de drie verschillende stijlen. Er is namelijk veel variatie mogelijk wanneer jij kiest voor een opgeschoren kapsel. Ook in de winter kan jij dit gewoon rocken.

Op geschoren kapsel met veel volume

Bij een fade haarstijl wordt de zijkant van je haar veel korter getrimd of geschoren dan de bovenkant van je haar. De haarlijn gaat geleidelijk over van je opgeschoren kapsel naar een volle haarbos. De fade haircut kan verschillen: niet alleen kan er variatie zitten in het opgeschoren gedeelte, maar ook in de bovenkant. Veel varianten die de revue passeren zijn haarstijlen waarbij de bovenkant juist lang is gehouden. Door een grote kuif of krullen op de bovenkant, wordt het contrast met de opgeschoren zijkanten en achterkant in dit geval extra groot.

opgeschoren kapsel
Foto via: Instagram omarspaneshi

Opgeschoren kapsel met weinig volume

Ook bij deze varianten kan er veel verschil zitten in hoe het haar gedragen wordt. Kenmerkend bij deze gevallen is echter dat het haar aan de bovenkant korter is en minder volume dan bij de eerder beschreven kapsels. Varianten kunnen bijvoorbeeld een scheiding zijn in je haar of het haar helemaal naar achteren. Dit zorgt voor een klassieke uitstraling en een kapsel dat eenvoudig te stijlen is. Het voordeel is tevens dat dit kapsel gemakkelijk heel de dag goed blijft zitten. Hoe minder haar, hoe kleiner de kans dat het uit model raakt.

opgeschoren kapsel
Foto via: Instagram aligordon

Het opgeschoren kapsel uit Peaky Blinder

Het Peaky Blinders kapsel is meer uitgesproken dan kapsels met een fade. Er zit bij dit model veel contrast tussen de zijkanten en achterkant, en het haar boven op je hoofd. De bendeleden die dit kapsel in Peaky Blinders dragen, dragen het op verschillende manieren. De bekendste versie is echter wel die van de hoofdpersoon, Tommy Shelby. Wanneer er een flat cap wordt gedragen bij deze look is er helemaal geen haar meer zichtbaar, waardoor de leden in een groep lastig van elkaar te onderscheiden zijn.

thomas shelby kapsel

Mocht jij een keuze hebben gemaakt? Check dan ook de ultieme gids voor het opgeschoren herenkapsel. Zo weet jij alles over hoe je de perfecte coupe onderhoudt.