Begin ik kaal te worden en haar te verliezen?

Heb je het gevoel dat je al haar aan het verliezen bent? Let dan ook op je voedsel om haarverlies te voorkomen. Ook is het belangrijk om te weten wanneer je kaal begint te worden. Zo kan je dingen voor zijn, verhelpen of voorbereiden op het einde van je haar. Niet getreurd, wij hebben een aantal signalen voor jullie waaraan je kan zien dat je kaal begint te worden. Heb je al niet zo veel meer op je hoofd zitten? Neem dan een baard.

 

1. De gevreesde haarlijn als teken van kaal worden

Een signaal van kaal worden die iedereen wel kent. De gevreesde haarlijn die steeds maar weer opschuift. Je krijgt een soort V vorm op je voorhoofd en je haar gaat steeds verder en verder terug.

Hoe zie je dit nou gebeuren? Je kan jezelf vergelijken met oude foto’s maar dat kan soms misleidend zijn. Probeer het dan vanaf nu bij te houden. Maak om de paar weken een foto van jezelf en vergelijk deze foto’s. Je zou zo moeten kunnen zien of je haar aan het verliezen bent. Als je dat doet, vergeet dan niet om je haar naar achter te trekken, zodat je ook daadwerkelijk de haarlijn ziet.

Onthoud wel: Een V vorm op je voorhoofd betekent niet automatisch dat je kaal wordt. Het kan ook gewoon zo zijn dat je haar zo groeit. Het is daarom essentieel om een fotoreeks te doen zodat je kan zien of het vals alarm is of niet.

kaal worden herkennen

2. Dunner en verzwakt haar sneller verliezen

Heb je het gevoel dat jouw haar dunner en zwakker is? Dat kan wel eens een teken zijn dat je kaal aan het worden bent. Jouw dunnere en zwakkere haar zal je ook sneller verliezen. Zwakker en dunner haar kan je voelen. Als je met jouw hand door je haar gaat, voel je dat het niet meer zoals vroeger was. Daarnaast kan overtollig haarverlies hiermee gepaard gaan. Als je last hebt van verliezend haar, dan kan je deze herenkapsels nemen.

3. Minder snel naar de kapper

Als jouw hoofdhaar zwakker wordt, heeft het ook meer moeite om te groeien. Het kan dus zijn dat jij minder vaak naar de kapper hoeft. Merk je dit op? Dan kan het wel eens zijn dat jij kaal begint te worden. Check je hoofd op kale plekken. Je kan het vooral merken als jouw haar boven op je hoofd minder snel groeit dan je haar aan de zijkant van je hoofd.

Als je einde raad bent en je wil toch weer graag haar op je hoofd? Dan kan je haartransplantatie overwegen. Voordat je dit doet, moet je wel deze dingen weten voordat je haartransplantatie ondergaat.