De prijs van de reis naar het Noorderlicht

Voor 749 euro p.p. vlieg je met de Lidl deal vanaf Amsterdam met Icelandair naar Keflavik Airport, 45 minuten van de hoofdstad Reykjavik vandaan. Geen gedoe: alle transfers en de rondreis per touringcar worden compleet voor je geregeld. Het verblijf is in totaal 5 dagen (4 nachten) en je zult in een 3-sterren hotel in regio Reykjavik in een 2-persoonskamer verblijven. Ontbijt zit elke dag inbegrepen, net als een Nederlands sprekende gids. Ook zitten alle uitjes hieronder bij de prijs inbegrepen. 

Dag 1

Op dag 1 is de vlucht. Eenmaal aangekomen word je door de reisleiding per transfer naar hotel gebracht. Als het nooit weer is ga je op de late avond op zoek naar het Noorderlicht. Met veel bewolking, wordt dit uitje op dag twee gepland (Lidl is niet aansprakelijk voor het ontbreken van het Noorderlicht).

Dag 2

Na een ontbijtje is er op dag 2 de mogelijkheid Reykjavik te ontdekken door middel van een korte stadsrondrit. Deze rijdt ook langs de Golden Circle, waar je enkele van de mooiste bezienswaardigheden van IJsland voorbij ziet komen. Eerst ga je naar het nationale park Thingvellir, dat volgens de Lidl een ‘historisch en geologisch wonder’ is. De volgende stop is het geisergebied Haukadalur, waar de geiser Stokkur elke vier tot achter minuten een waterstraal van tot 30 meter de lucht in schiet. Vervolgens reis je verder naar de gouden waterval Gullfoss. Deze waterval stort in meerdere etappes in de rivier de Hvítá naar beneden en vormt een prachtig natuurspektakel. En ten slotte kom je bij Friðheimar te weten, hoe de IJslanders met behulp van geothermische energie in een kas hun groenten telen.

Dag 3

Dag 3 heeft een compleet eigen invulling, namelijk het verkennen van Reykjavik. Naar wens kun je een excursie naar het Snæfellsnes-schiereiland aan de westkust van IJsland maken of aan een walvisobservatie deelnemen (niet bij de prijs inbegrepen). Het Snæfellsnes-schiereiland in Westisland is net een miniatuurversie van IJsland. Naast de karakteristieke Snæfellsjökull-gletsjer kun je zwarte zandstranden, vogelkliffen, spectaculaire bergen en vulkanische kraters verwachten.

Dag 4

De op een na laatste dag, dag 4, is speciaal voor natuurliefhebbers. Je reist per touringcar naar de zuidkust van IJsland, een van de mooiste regio’s van het land. Je stopt bij de machtige waterval Seljalandfoss en de sprookjesachtige waterval Skógafoss. Ook bezoek je de de zwarte stranden bij Dyrholaey. In het Skogar-museum kom je meer te weten over het vroegere IJsland en zijn oorspronkelijke bewoners.

Op dag 5 staat alleen de transfer naar de luchthaven van Keflavik en terugvlucht naar Amsterdam gepland.

Ook de kriebels gekregen? Niet gek, het Noorderlicht is een van de meest spectaculaire fenomenen op aarde en staat in de top 5 van de meest romantische plekken voor een huwelijksaanzoek!