Ontdek Zuid-IJsland met de auto

Speciaal voor jullie hebben we een een route uitgestippeld die jullie nooit meer zullen vergeten. Een vakantie vol pracht en praal, ideaal om met je partner te ontdekken.

Wanneer je een roadtrip gaat maken door IJsland is het huren van een auto écht een must. Niet alleen is het erg handig dat je zelf je route kunt bepalen, maar je bespaart ook nog eens veel geld omdat de tours erg duur zijn. Bovendien is het enigszins noodzakelijk om zelf een auto te hebben. Buiten Reykjavik is er namelijk geen openbaar vervoer. Deze roadtrip is gefocust op het zuidelijke deel van IJsland. Het zuiden heeft namelijk de meeste bezienswaardigheden die bovendien erg divers zijn. Ontdek de wonderen wereld van IJsland.

Roadtrip Zuid-IJsland MAN MAN

Het is wel belangrijk om rekening te houden met het aantal lichturen per dag. Dit kan namelijk verschillen per maand. In de zomer kan het wel 21 uur per dag licht zijn, maar in de wintermaanden moet je denken aan 4,5 uur licht per dag. De lichturen kunnen erg bepalend zijn voor de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken. Ben je écht benieuwd naar het noorderlicht? Dan is het in je voordeel om in de maanden te gaan wanneer er weinig lichturen per dag zijn, dus in november, december en januari. Dit vergroot namelijk de kans om het noorderlicht daadwerkelijk te zien. De periode van mei tot en met augustus zijn de maanden waar je het meeste licht-uren hebt en dus perfect zijn voor alle bezienswaardigheden in IJsland

Tijdens de reis breng je een bezoek de mooiste plekken in IJsland waarbij het verblijf is verdeeld over 4 steden. Dit zijn Reykjavik, Selfoss, Vík en Höfn. Vanuit deze steden zijn de bezienswaardigheden binnen een paar uur te bereiken.

Roadtrip Zuid-IJsland MAN MAN

Bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn

IJsland heeft een enorm divers landschap waardoor er erg veel te zien is. Vanuit Reykjavik vertrek je naar het plaatsje Selfoss. Hier heb je onder andere de Golden Circle, iets wat je absoluut niet mag missen. De Golden Circle bestaat onder andere uit het Thingvellir National Park, de geiser Strokkur, een enorme vulkaankrater Keriõ en tot slot de Reykjadalur hotspring. Hier kun je na een wandeling door het prachtige landschap heerlijk tot rust komen. Wat ook zeker niet overgeslagen mag worden is de spa Blue Lagoon.

Roadtrip Zuid-IJsland MAN MAN

IJsland heeft ook een ruim aanbod aan prachtige watervallen. Skógafoss, Gljúfrabúi en Seljalandsfoss zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Vík. Vanuit dit plaatsje kun je ook het DC-3 vliegtuigwrak bekijken of naar het Dyrhólaey viewpoint rijden waar je uitkijkt op kilometers lang zwart strand. Ook Hálsanefshellir is een bezoekje waard. Hier is een enorme basaltformatie met meerdere grotten te zien.

Roadtrip Zuid-IJsland MAN MAN

Voor adembenemende landschappen is IJsland de perfecte plek. Zoals de 100 meter diepe canyon Fjaðrárgljúfur of de gletsjermeren Fjallsárlón en Jökulsárlón. Vergeet dan ook niet om het mooiste strand van IJsland te bezoeken: Diamond Beach. Dit is ongeveer een kwartiertje rijden vanuit Höfn. Bovendien is het Nationale Park Skaftafell ook erg mooi. Hier vindt je de Svartifoss waterval, een waanzinnige plek die bijna onnatuurlijk lijkt te zijn.