De Verenigde Emitaten staan niet bekend om het goedkope karakter dat ze uitstralen. Rijke oliesjeiks en enorme wolkenkrabbers zijn waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij dit land.

De Prijs van de reis

Een 7-daagse reis inclusief vlucht van Amsterdam naar Dubai (met overstap in Frankfurt) en 5 overnachtingen in een 4*-hotel + het weekend ticket (staanplaatsen op zaterdag en zondag) voor de Grand Prix Abu Dhabi kost ‘slechts’ €1399 p.p. Bij de reis inbegrepen zit 23 kilo ruimbagage, alle transfers ter plaatse, 5x een ontbijtbuffet in het hotel en dus het weekendticket voor de race, dat anders €199,00 euro per persoon zou kosten. Maar let’s be honest, de race is zeker wel bucketlist material.

Het Reisprogramma

Alleen het weekend meepikken klinkt misschien een stuk goedkoper, maar het programma van de reis zit goed vol. Op de eerste dag vlieg je naar Dubai, waarna je naar Abu Dhabi wordt gebracht. De avond is om uit te rusten. Dag 2 is de pitwalk, waarbij je door de pitlane mag lopen en de baan van dichtbij kan zien. Na een compleet vrije dag 3 ga je op dag 4 naar de kwalificaties van de Grand Prix, waarna op dag 5 de race zelf plaatsvindt. Na afloop van de prachtige vuurwerkshow kun je ervoor kiezen om de transfer naar het hotel terug te nemen of nog naar het bijbehorende concert te gaan en daarna met eigen vervoer terug te gaan naar het hotel. De 6e dag is er een laatste volle vrije dag in Abu Dhabi, waarna je in de nacht om 2.00 terugvliegt naar Amsterdam.

reis formule 1 abu dhabi

Het Yas Marina Circuit

Het circuit waarop de finale van de Grand Prix plaatsvindt, heet het Yas Marina Circuit. De racetrack opende in 2009 en kostte ongeveer 1 miljard dollar. Het circuit kent in totaal 20 bochten en wordt ook wel het ‘Arabische Monaco’ genoemd. Ieder jaar is het een groot feest om de race in Abu Dhabi bij te wonen. Zal onze eigen Max Verstappen er met de eerst prijs vandoor gaan? We gaan het zien!

Geinteresseerd? Check de Lidl-site voor meer informatie.