Ze kennen de basics en houden zich hier ook aan

Alle grote mode-iconen, van James Dean tot Steve McQueen, hielden het over het algemeen simpel. Stijlvolle mannen zorgen ervoor dat de basics goed zijn en voegen hier soms een twist aan toe als ze daar zin in hebben of een statement willen maken. Dat het basics zijn wil echter zeker niet zeggen dat je hier weinig aandacht aan moet besteden, integendeel. Zorg ervoor dat deze van goede kwaliteit zijn en de fit juist is, dat is heel belangrijk. Denk aan witte en zwarte T-shirts, basic truien en natuurlijk jeans.

Stijlvolle mannen shoppen ook offline

Tegenwoordig is online shoppen heel normaal, en dat kan ook prima. Maar stijlvolle mannen shoppen zo nu en dan ook offline. Dan kun je nog altijd het best bepalen wat bij je past en of het je staat. Zeker voor meer opvallende en prijzigere items is het een goed idee om eens naar een fysieke winkel te gaan. Dan krijg je bovendien nog vakkundig advies ook. Kortom, offline shoppen loont.

Ze houden zich daadwerkelijk aan de wasvoorschriften

De kans is groot dat je niet zoveel aandacht besteedt aan het papiertje in je T-shirt of andere kledingstuk waarop staat hoe het moet worden gewassen. Maar dat papiertje zit er natuurlijk niet voor niets. Door je kleding op de juiste manier te wassen blijft het veel mooier, dus besteed even aandacht aan wat er staat en doe hier je voordeel mee. Let er ook goed op welke kledingstukken je moet wassen of naar de stomerij moet brengen.

stijlvolle mannen MAN MAN

Ze kiezen hun outfit niet altijd ver vooraf

Er wordt vaak gezegd dat je je outfit vooraf al moet kiezen. Maar de avond vooraf al je kleding klaar leggen is niet wat stijlvolle mannen altijd doen. Eigenlijk alleen als er een dresscode is of ze zich op een bepaalde manier moeten kleden. Anders kijken ze in de ochtend zelf wat ze gaan dragen, omdat je dan weet je hoe je je voelt. Dit resulteert in een outfit waarin je je comfortabel voelt, zodat je het met vertrouwen kunt rocken.

Ze hebben genoeg kleding

We hebben al gezegd dat basics belangrijk zijn en stijlvolle mannen zorgen er dan ook voor dat ze hier altijd genoeg van hebben. Ook van de wat meer opvallende items hebben ze altijd meerdere exemplaren. Zo kunnen ze kiezen en hebben ze nooit het probleem dat er teveel in de was ligt of dat ze niet flexibel zijn. Zorg dat veel kleding mooi met elkaar samengaat zodat je eindeloos veel combinaties kan maken.

Ze nemen de tijd om zich aan te kleden

De nonchalante look is populair en langer in bed liggen is fijn. Maar als je echt goed voor de dag wil komen kun je hier het beste wat tijd in steken. Neem de tijd om je kleding op de goede manier aan te doen, je pijpen op te rollen en eventueel je das mooi te strikken. Stijl zit hem namelijk vooral in de details en dat fix je niet binnen 5 minuten nadat je je bed uit bent gekomen.

Ze zorgen goed voor zichzelf

Uiteindelijk begint het natuurlijk allemaal bij de man die zich aankleedt. Als je er zelf al niet op je best uitziet gaat kleding dit nooit verhullen. Besteed dus voldoende aandacht aan jezelf. Dit doe je door een goed verzorgingsritueel, regelmatig bezoek aan de kapper, voldoende beweging, genoeg te slapen en gezond te eten. Dan zie je er op je best uit en kun je het helemaal afmaken met je kleding en weet je positieve aandacht op je gevestigd.

stijlvolle mannen MAN MAN

Ze besteden veel aandacht aan de schoenen

Schoenen kunnen een outfit maken of breken, denk hier dus niet pas als laatste aan. De basisregel die veel goed geklede mannen aanhouden is dat ze bij elke broek minstens een paar matchende schoenen moeten hebben. Daarnaast zijn er natuurlijk een aantal schoenen die altijd handig zijn om te hebben, zoals een minimalistisch paar sneakers en een paar nettere schoenen. Wederom, als de basis goed is ben je al een heel eind op weg.

Stijlvolle mannen wassen hun jeans niet vaak

Dit klinkt misschien raar, maar een jeans wordt mooier als je het niet wast. Op deze manier creëer je een rauwe jeans met een verhaal. En het mooiste is nog dat jeans bij iedereen anders oud wordt. Dus je hebt je eigen unieke paar jeans en een extra reden om hem zo min mogelijk te wassen dus.

Stijlvolle mannen wisselen af

Als je een paar mooie en stijlvolle outfits hebt ben je goed op weg, maar als je het echt goed wil doen zorg dat je meer stijlvolle outfits hebt. Zo kun je afwisselen en af en toe blijven verassen. En dan hoef je niet heel veel compleet verschillende outfits te hebben, als je maar genoeg items hebt zodat je niet vaak precies hetzelfde draagt. Hoewel je dan misschien iets meer moet investeren in het begin betaald dit zich zeker uit, door meer af te wisselen gaat kleding ook langer mee.