Tips voor bij het scheren

Hier hoeven we verder geen worden aan vuil te maken.

Scheren man man 6 verzorging skills

Wat je moet weten over deodorant aanbrengen

Het is onderdeel van je normale ochtendroutine, althans dat hopen we. Je doucht, je poetst je tanden en brengt wat deodorant aan onder je armen. Het blijkt echter dat dit helemaal niet het beste tijdstip is om deo aan te brengen. ’s Avonds, vlak voordat je naar bed gaat, blijkt namelijk een geschikter moment. Dat komt omdat het enige tijd duurt voordat je zweetklieren sluiten. Je hebt ook nadat je wakker wordt lang genoeg droge oksels, een goede deodorant duurt immers 24-48 uur. Als je bang bent dat je de deo er ’s ochtends af doucht, dan kan ik je gerust stellen. De aluminium zouten die je met je anti-transpirant hebt opgespoten, hebben hun werk al gedaan.

Op welke manier breng je parfum het beste aan

Fragrance is tricky. De oliën die je aanbrengt zijn ontworpen om zich te mengen met jouw eigen natuurlijke oliën. Op die manier heeft iedereen zijn eigen unieke geur. Dit kan niet wanneer je jouw geurtje aanbrengt op je kleding, breng het daarom enkel en alleen aan op je huid. De ideale plek om je geurtje aan te brengen is tussen je borst en je nek, beide mag ook. Borsthaar? Bonus! Wanneer je borsthaar hebt blijft je parfum meestal langer hangen op je huid. Wat betreft hoeveelheid, less is more. Parfum moet worden ontdekt, zeker niet aangekondigd. Tot slot, nadat je parfum hebt aangebracht, dep het op je huid (niet wrijven!). Als je wrijft wordt het sneller geabsorbeerd door je huid en verliest het zijn geur.

De verschillen in het aanbrengen van haarproducten

We hebben ervoor gekozen om de drie populairste (bij ons op de redactie) haarproducten – wax, pomade en syling crème – toe te lichten en ze onder het artikel voor jullie op een rij gezet. Hopelijk kun je na dit artikel je haar stylen, alsof je net van de kapper vandaan komt.

Haar wax: Breng de wax vochtig aan, op handdoek droog haar, zodat het gemakkelijk uit te smeren is. Schep een kleine hoeveelheid met je wijvinger uit het potje en verdeel dit tussen je handpalmen en vingers. Kom je er later achter dat je te weinig hebt, kun je altijd bijpakken. Kneed de wax als het ware door je haar. Breng je haar in het gewenste model en laat het drogen.

Pomade: Dit is een soort wax, echter werkt het beter op droog haar. Het aanbrengen van pomade in plaats van haarwax, zal een glanzende look opleveren. Daarnaast blijft het product goed zitten. Ook hier geld, breng niet in één keer te veel aan. Smeer het door je handen en breng het vervolgens aan in je haar van de wortel tot de punt. Dit is erg belangrijk, omdat je wilt dat het goed verdeeld is over je gehele haar en niet plaatselijk is aangebracht.

Styling crème: Dit is het makkelijkst te gebruiken product, omdat dit bij de meeste haartypes toepasbaar is (en vooral bij mensen met krullend en lang haar). Aanbrengen op vochtig haar werkt het beste, maar op droog haar kan ook prima. Pak opnieuw een beetje uit het potje breng het gelijkmatig aan in je haar. Begin achteraan en werk naar voren. Gebruik je vingers of een kam om de gewenste model te realiseren.

Barbier kapsel metro man man 6 verzorgings skills

Hoe een knipbeurt tot een succes te maken

Vertel de kapper hoe lang het geleden is dat je naar de kapper bent geweest. Een kapper kan meestal goed inschatten hoe lang haar nodig heeft om te groeien. Op deze manier weet de kapper dus hoe het eruit zag toen het net geknipt was.

Je wilt natuurlijk geen flater loop door een kapsel te laten knippen die helemaal niet bij jou of je lifestyle past. Vertel de kapper daarom, voordat hij de schaar erin zet, waar je werkt, hoe jouw weekenden eruit zien, op welke manier je je haar draagt en andere zaken die kunnen helpen om de knipbeurt tot een succes te maken.

Wees specifiek over hoe je wilt dat je haar eruit komt te zien. Zeg dus niet: “kort aan de zijkanten, lang bovenop.” Dat is niet genoeg. Wees specifiek. Vind je dit lastig, neem dan een foto mee. De beste foto die je mee kan nemen, is van jezelf, na een knipbeurt.

Wat je moet weten over gezichtsproducten

Het is niet zo moeilijk om zonnebrand of dagcrème aan te brengen. Dagcrème breng je elke ochtend aan op je gezicht. Voordat je deze routine jezelf eigen maakt, wil je natuurlijk wel weten waarom je het moet doen. In wezen beschermd het je huid tegen schade tegen de zon en vroegtijdige veroudering (net als wat ze zeggen in de reclames). Een ander belangrijk huidverzorging product is oogcrème. Pak een klein beetje en smeer het uit onder je oog (dus niet in je oog).

Als je deze 6 skills nog niet beheerst, zorg dan dat je morgen ochtend gaat oefenen.