Wat houdt het beroep timmerman exact in?

Dat het werk dat je doet invloed heeft op hoeveel geld je verdient, is natuurlijk voor iedereen bekend. Zo zijn er op dit moment allerlei dingen gaande als het gaat om het salaris van verschillende beroepen, denk aan het salaris van buschauffeurs. Maar hoe zit het eigenlijk met de timmerman?

Een ongelooflijk belangrijk beroep dat, net als veel andere praktische beroepen, steeds minder populair lijkt te worden. Timmerlieden weten alles van het bewerken van hout en andere materialen. Zij repareren, maken en onderhouden alles wat te maken heeft met constructies en bouwwerken. Maar staat er ook een aardig gemiddeld salaris tegenover het harde en veelzijdige werk als timmerman?

Wat is het gemiddelde salaris van een timmerman per maand en jaar?

Het gemiddelde salaris van een timmerman ligt rond de €2.900,- per maand. Dit getal is gebaseerd op het gemiddelde uurloon van €16,67 binnen een werkweek van 40 uur. Als beginnend timmerman zal je ongeveer starten met een maandsalaris van €2.300,-. Natuurlijk loopt het salaris over het algemeen op als je het beroep een langere tijd beoefent. Als we kijken naar de hoogste aantallen, dan kan een ervaren timmerman wel rond de €3.500,- per maand gaan verdienen.

wat is het gemiddelde salaris van een timmerman in Nederland

Als we het gemiddelde maandsalaris aanhouden, zal een timmerman een gemiddeld jaarsalaris van €37.584,- krijgen. Het modaal inkomen van Nederland in 2023 ligt rond de 40.000 euro per jaar, dus met een timmermansbaan kom je daar al aardig in de buurt.

Lees ook: Wat is het gemiddelde salaris als je werkt bij de NS?