Hoeveel verdien je maandelijks als buschauffeur?

In Nederland zijn de werkomstandigheden en het salaris van onder andere buschauffeurs een belangrijk onderwerp van gesprek. Buschauffeurs willen loonsverhoging en betere werkomstandigheden. Een buschauffeur verdient in Nederland een brutosalaris van gemiddeld € 2.242 per maand. Het minimale maandelijkse salaris ligt op €1.663 voor starters en de maximale bruto maandloon ligt op €2.821 voor een buschauffeur met meer ervaring. Bij deze bedragen wordt uitgegaan van een standaard werkweek van 40 uur. Je krijgt hiernaast ook nog eens toeslagen voor werk op onregelmatige tijden en vakantiegeld.

 

Wat is het salaris per jaar van een buschauffeur in Nederland?

Als we van een gemiddeld salaris uitgaan van €2.242 bruto, zou dat betekenen dat je jaarlijks gemiddeld €29.056 verdient. Per uur verdien je als buschauffeur dus €14.61. Dit gemiddelde bedrag is berekend inclusief vakantiegeld.

OV-staking in Nederland

Ontzettend veel mensen zijn afhankelijk van het openbaar vervoer. Een staking heeft dan ook heel veel impact. De mensen die in deze sector werken vinden de werkdruk veel te hoog. Zo vallen vele buschauffeurs ziek uit door de te krappe werkroosters. Het gevolg hiervan is dat anderen de gaten moeten vullen en dat de werkdruk hierdoor nog verder oploopt. Ook de pauzes zijn veel te kort ”ik heb maar een kwartiertje pauze, in zo’n korte tijd is het lastig om fatsoenlijk een maaltijd naar binnen te werken”, zegt een buschauffeur in een interview met RTL-nieuws.

Benieuwd naar andere banen in ons land en de daarbij horende inkomsten? Lees ook ons artikel over het gemiddelde salaris van een vuilnisman.