Hoeveel verdient een vuilnisman in Nederland gemiddeld?

Het gemiddelde salaris van een vuilnisman bedraagt 2.205 per maand. Het minimale salaris van een vuilnisman ligt op 1.701 euro per maand en de maximale maandloon ligt op 2.710 euro per maand. Deze bedragen gaan uit van een volle werkweek van maar liefst 40 uur per week. Als we dat omrekenen, zou dat betekenen dat het gemiddelde bruto uurloon van een vuilnisman op 12,67 neer zou komen en het gemiddelde bruto jaarsalaris op 28.577 euro. Niet een enorme vetpot, maar het verdient zeker niet heel slecht.

 

Niet elke vuilnisman doet exact dezelfde taken, daarom vallen niet alle vuilnismannen onder dezelfde collectieve arbeidsovereenkomst. Zo vallen de meeste vuilnismannen onder de CAO Beroepsgoederenvervoer, maar zijn er ook vuilnismannen die bij de gemeente werken. De laatstgenoemden vallen dan onder de CAO gemeentes. Voor de rest van de vuilnismannen geldt de CAO Grondstoffen Energie en Omgeving (GEO).

De verchillende schalen bepalen je salaris

Als vuilnisman word je ingedeeld in een salarisschaal. Een vuilnisophaler (degene die de vuilnisbakken ophaalt) wordt een ‘belader’ genoemd. Je valt als belader in schaal B. De salarissen in deze schaal starten vanaf €1.701 en lopen op tot €2.393 bruto per maand.

hoeveel verdient vuilnisman gemiddeld salaris

Als belader kun je doorgroeien tot chauffeur. Dit is een combinatiefunctie van zowel belader als chauffeur. Met de functie van belader en chauffeur wort je ingedeeld in schaal C. De salarissen in deze schaal starten vanaf €1.921 en lopen op tot €2.525  bruto per maand. De laatste en allerhoogste schaal is salarisschaal D. Met de functie ‘chauffeur’ val je in deze schaal waarbij de salarissen starten vanaf €2.068 en kunnen oplopen tot €2.710 bruto per maand.

Wil je weten wat Jan Modaal verdient momenteel? Bekijk dan het modaal inkomen van Nederland anno 2023.