Van een gymzaal uit 1888 naar een prachtige woning gelegen in Amsterdam

Dat dit één van Amsterdams meest unieke woningen is, daar hoeven wij niet lang over na te denken. Hoe jij misschien vroeger een hekel had aan de ringen tijdens gym, verandert jouw mening na het zien van wat deze woning je te bieden heeft.

Deze luxe Funda woning gelegen om de hoek van het Oosterpark in Amsterdam, verdient een plek in de schijnwerpers.

Funda parel: sportlokaal in Amsterdam omgebouwd tot luxe woning

Hoe in 1888 scholieren hier hun meest sportieve kant lieten zien, is dit oude schoolgebouw compleet omgetoverd tot een adembenemende, leefbare woning. Hoe je bij binnenkomst meteen wordt voorgesteld met prachtige lichtval, de hoge plafonds en de originele historische details, mag de ontvangstruimte met trappenhuis en glas in lood ramen ook niet onbesproken blijven.

Funda parel: sportlokaal in Amsterdam omgebouwd tot luxe woning

Loop je de trap omhoog, dan zal je de eerste verdieping passeren. Op deze verdieping bevinden zich vier ruime slaapkamers, waarvan twee kamers beschikken over een badkamer met dubbele douche.

Is je partner bang bij de verhuizing kleding weg te moeten doen vanwege gebrek aan ruimte? Dat is niet nodig. De miljoenenvilla heeft twee riante inloopkasten waar zij haar hele schoenen verzameling kwijt kan. De derde luxe badkamer is toegankelijk vanaf de hal, waar jij jezelf na een drukke dag heerlijk kunt ontspannen in een warm ligbad.

Een luxe keuken met een prachtig dakterras

Hoe je op het ene moment de eerste verdieping bewondert, kun je binnen no time jezelf bevinden op verdieping twee. Hier bevindt zich een waanzinnige leefruimte met een vijf meter hoog plafond. In deze ruimte staat een luxe open keuken met alle ingebouwde keukenmaterialen van dien, een lounge gedeelte rond de openhaard en een werkgedeelte, waar jij ongestoord je gang kunt gaat in deze ‘advies is werk van huis’ tijden.

Een ander detail van de woning, is het onder aangelegde ruime dakterras met een buitenkeuken en ingebouwde buitenverlichting. Op deze plek kun je ’s ochtends heerlijk genieten van het uitzicht over het park en ’s avonds relaxen met een wijntje bij vuur.

Dit is het prijskaartje van de Funda woning gelegen in Amsterdam

Heb jij je laten verleiden door de charme van dit prachtige historische pand uit 1888 en ben jij van plan een bezichtiging in te plannen bij de makelaar? Dat snappen wij maar al te goed. Het pand is volledig gemoderniseerd, op loopafstand van de terrassen en is bomvol luxe. Het prijskaartje dat hier aan hangt is maar liefst 3 miljoen euro.

Wil jij dit huis vanuit iedere hoek bewonderen? Bekijk dan meer foto’s hieronder: