De beste fruitsoorten die je helpen met afvallen

Natuurlijk snack je omdat je trek hebt. Je wilt even snel iets eten als tussendoortje, dus wil je graag dat je het lekker vindt. Wij zetten een aantal heerlijk zoete en gezonde fruitsoorten voor je op een rij, die je ook nog eens helpen met afvallen. Enjoy!

1. Aardbeien

Een goede start maak je met aardbeien. Hier zitten namelijk maar 29 kilocalorieën in per 100 gram (wat ongeveer 1 schaaltje is). Ook stilt het zoete trek op een gezonde manier en zijn licht verteerbaar. Een perfect tussendoortje dus.

2. Citroen

Niet iedereen houdt van een citroen door zijn zure smaak, maar liefhebbers hebben geluk: citroen is namelijk heel goed voor je metabolisme. Een goede tip is om elke ochtend een lauw glas water met citroensap te drinken. Dat drankje stimuleert namelijk vetverbranding.

3. Watermeloen

Met een fruitsoort die voor 92% uit water bestaat kun je niet fout zitten, zou je zeggen. Dat klopt! Het vult ook nog eens goed. Watermeloen is ook vooral lekker in een salade (maar pas op met de dressing, die bevat namelijk vaak veel suiker).

fruitsoorten afvallen

4. Kiwi

De kiwi doet veel goeds voor je stofwisseling: het zorgt er namelijk voor dat je sneller vet verbrandt. Bovendien heb je minder snel zin in zoetigheid, wat ook een valkuil is tijdens het afvallen.

5. Appels

De meest basic fruitsoort, maar wel een goede om je afvalproces te bevorderen: de appel. Door de vezels in een appel zit je sneller vol en de appel zelf bevat ook nog eens weinig calorieën. Een win-win situatie dus!

6. Avocado

De avocado is een heel gezonde vrucht, al zou je dat misschien niet denken. Hij bevat op het eerste gezicht veel vetten, maar het zijn allemaal gezonde vetten. Je voedingsopname wordt gestimuleerd en dus je hebt sneller een verzadigd gevoel. Daarnaast is avocado goed voor je stofwisseling, waardoor je in rusttoestand meer calorieën verbrandt. Ook kun je er een heerlijke (en gezonde) guacamole van maken, wat zeker het proberen waard is.

fruit om af te vallen

7. Bessen

Afvallen met bessen zoals bosbessen, bramen, frambozen en moerbeien is goed te doen. De meeste bessen bevatten goede antioxidanten en mogen daardoor niet ontbreken in een gezond eetpatroon. Ze helpen het verbranden van vet en zorgen voor een betere stofwisseling. Het kan je afvalproces zeker stimuleren wanneer je geregeld bessen eet.

8. Mango

Voor velen een favoriet op het lijstje: de mango. Mango’s zijn een calorie-arme fruitsoort en daarom perfect om aan je dieet toe te voegen wanneer je probeert af te vallen. Ze bevatten vezels, vitamine C en foliumzuur. Voeg er een toe aan een smoothie na het sporten of neem er een als tussendoortje voor een verzadigende en voedzame snack. 

9. Kokosnoot

Ook de kokosnoot mag niet op het lijstje ontbreken. Het vruchtvlees bevat namelijk gezonde vetten en je eten wordt trager verteerd door dit stuk fruit, dus je hebt langer een verzadigd gevoel. Bovendien krijg je er een energie-boost van!

kokosnoot gezond

10. Ananas

De ananas zit propvol met vitamines en mineralen en is een geweldige vrucht om de honger van een zoetekauw te stillen. Tip: voeg ananas toe aan smoothies, ze geven een heerlijk frisse smaak.

Wil je het afvallen echt goed aanpakken? Check dan deze heerlijke lunchgerechten die jou gaan helpen met afvallen.