Auto’s van Formule 1 coureurs

Niet alleen Max Verstappen rijdt privé in een dikke bak, ook Lewis Hamilton heeft niks te klagen. Maar dat hadden we natuurlijk wel al verwacht. Want de mannen rijden in auto’s van een paar miljoen op de baan, dan wil je natuurlijk ook privé een bepaald comfort en een bepaalde snelheid hebben.

Het leek ze niet slim om met de Formule 1 wagens het circuit af te rijden, want dat kan nog wel lastig worden als je een kleine hobbel tegenkomt. Maar de pit van de circuitvoertuigen zit óók in hun privé auto’s.

1. Max Verstappen

Misschien is onze eigen Max Verstappen wel heel erg fan van James Bond, of heeft hij zijn meest recente bolide gekocht vanwege de waanzinnige specificaties. Vorig jaar mocht hij zich vervoeren in een fraaie DB11, de straat legale versie van James Bond’s DB10. Verstappen ruilt zijn Aston Martin met enige regelmaat in. Natuurlijk wil je niet constant dezelfde auto blijven rijden. Zo werd zijn DB11 opgevolgd door de Vantage. Een auto die met een V12-motor in een kleine 3,5 seconden de 100 aantikt. Voor Max natuurlijk heerlijk, omdat hij óók op de weg dan lekker kan racen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1) on

Maar Max zijn allerlaatste aanwinst is de Ferrari Monza SP2. Wel opvallend, shoppen bij de concurrent. Maar we kunnen Max geen ongelijk geven. Als je namelijk kijkt naar de nieuwe Ferrari van Max Verstappen, dan zou je daar zelf ook maar al te graag in rijden. Naar verluidt heeft hij er zo’n 1.6 miljoen euro voor betaald, exclusief belastingen.

2. Lewis Hamilton

Lewis heeft écht van alles in zijn garage staan. Zo rijdt hij nog steeds zijn geliefde Ford Mustang Shelby GT500, maar heel recentelijk is hij verliefd geworden op een nieuwe auto van Mercedes. De auto is nog niet officieel verkrijgbaar, maar Lewis mocht er natuurlijk al even in rijden. De Mercedes EQS is volledig elektrisch, maar gaat als een speer. Natuurlijk heeft hij meer trekkracht doordat de auto niet hoeft te schakelen. En wat een ding hè?! Misschien wel de vetste auto van de toekomst. 

Check hier de hele autocollectie van Lewis Hamilton.

3. Sebastian Vettel

De Duitser Sebastian maakt absoluut geen grapjes als het gaat over zijn auto’s. Hij heeft niet alleen een dikke Fiat 500, beter gezegd een Abarth op zijn oprit staan, ook staat er een prachtige Mercedes SL 65 AMG Black Series te schitteren. Hoewel Vettel al een ruime tijd vecht tegen zijn de concurrent Mercedes, scheurt hij graag in de 6,0 liter V12 aangedreven bolide met zo’n 670 PK en een marktwaarde van om en nabij €300.000,-.

sl-65-amg-black-series

4. Valtteri Bottas

Met een geschat vermogen van 20 miljoen dollar weet Valtteri echt wel wat uit te geven aan auto’s. De dikste auto in zijn collectie is de Mclaren 675LT. De auto heeft een benzinemotor en levert een maximum vermogen van 675 pk. Met het geld dat Bottas voor deze auto heeft betaald, kan je wel 2 á 3 supercars kopen. Of een huis. De auto kost namelijk rond de € 387.750.

Mclaren 675LT formule 1 auto

5. Charles Leclerc

In 2017 kreeg Leclerc van Ferrari een dikke wagen. Volgens bronnen rijdt hij deze nog steeds. Niet gek, want deze heeft hij natuurlijk gekregen omdat hij voor ze racet. Met een behoorlijke topspeed en het geluid van Ferrari kan deze auto écht niet ontbreken in het lijstje van privé supercars van Formule 1 coureurs.

ferrari formule 1