Netflix films en series met een 100% Rotten Tomatoes-score

Waar Netflix bekend om staat, is dat het vaak veel goede content levert. Als je je afvraagt welke films en series voor jou interessant zijn, bekijk dan eens onze Netflix-pagina. Die staat vol met tips voor zowel films als series. Zo hoef jij je niet te vervelen tijdens de huidige quarantaine en kijk je series in no time uit. Deze 5 films en series op Netflix hebben een 100% Rotten Tomatoes-score.

Dat de Tomatometer op 100% staat, betekent dat critici de film een echte aanrader vinden. Check it out:

5. Feel Good

We beginnen de lijst met de Netflix-serie Feel Good. De serie gaat over cabaretière die in Londen woont en daar verliefd wordt. De serie is in een bepaalde stijl gefilmd, die stijl romantiseert de beelden en brengen je in een soort trance. Een simpel liefdesverhaal wordt gaandeweg ingewikkelder en complexer dan dat het stel van tevoren dacht. Als je eenmaal begint, begin je zelf ook verliefd te raken op de serie. Misschien leuk om te weten, Lisa Kudrow (Phoebe Buffay uit Friends) speelt een gastrol in de serie. Feel Good biedt een sublieme afwisseling tussen drama en humor.

4. Master of None

Op nummer vier staat de Netflix-serie Master of None. In de serie volg je een 30-jarige New Yorkse acteur die naar Amerika is geïmmigreerd om een carrière te beginnen. Hoofdpersonage Dev Shah, gespeeld door Aziz Ansari, moet in het westerse leven wennen aan allerlei dingen. Denk aan de vooroordelen die hij over zich heen krijgt als immigrant, maar ook aan wat hij voor het avondeten moet koken. Master of None is emotioneel, humoristisch en zet je aan tot nadenken over de verhoudingen in de samenleving. In de onderstaande clip zie je hoe een Afro-Amerikaanse dochter aan haar moeder vertelt dat ze lesbienne is, wat de moeder zwaar valt. Dit is slechts een voorbeeld van de vele maatschappelijke problemen die worden aangekaart in Master of None.

3. Giri/Haji

Het brons wordt uitgedeeld aan de serie Giri/Haji. Het verhaal gaat over een Londense detective die naar Tokyo afreist om onderzoek te doen naar zijn broer. Die blijkt namelijk beschuldigd te zijn van moord en zou banden hebben met de Yakuza, de Japanse maffia. In de serie zie je dat detective Kenzo Mori, gespeeld door Takehiro Hira, tussen twee vuren in staat. Aan de ene kant wil hij zijn werk doen en zijn broer achter slot en grendel hebben. Aan de andere kant wil hij zijn band met zijn broer niet te veel schaden. Dat zorgt voor een emotioneel spektakel op je beeldscherm. De serie is wel Japanstalig, dus daar zal je even aan moeten wennen, gelukkig doet de Nederlandse ondertiteling wonderen.

 

2. Sex, Explained

Op de tweede plek staat de documentaire-serie Sex, Explained. De titel geeft het misschien al een beetje weg, maar de serie gaat over de ins en outs van seks. Over wat mannen en vrouwen aantrekkelijk vinden, hoe vruchtbaarheid werkt, de manieren waarop je de vrouw of man het beste kan bevredigen en ga zo maar door. Naast de vele vermakelijke illustraties die voorbij komen, hoor je ook van doodgewone mensen die vragen gesteld krijgen over allerlei facetten van seks. De documentaire is voor zowel mannen als vrouwen informatief. Met onderwerpen die variëren van ‘birth control’ tot mannelijke vruchtbaarheid.

 

1. The Confession Killer

Op de eerste plek staat de documentaire-serie The Confession Killer. Deze documentaire volgt de rechtszaak rondom seriemoordenaar Henry Lee Lucas in de Verenigde Staten. Hij zou honderden Amerikanen hebben vermoord en bekende al de moorden waarvan hij beschuldig werd. Dit is echter niet waarom de serie zo extreem goed is. Want, uit DNA-resultaten blijkt dat de bekentenis van Lucas niet kloppen. The Confession Killer legt zowel Lucas’ misdaden als het Amerikaanse rechtssysteem onder de loep. En ondanks dat het een documentaire is, voelt het niet zo. Je zit op het puntje van je stoel en wil weten hoe de zaak in elkaar steekt, wat de miniserie zo ijzersterk maakt. Geen wonder dat deze serie op Netflix een Rotten Tomatoes-score van 100% pakt.