LeBron James is een van de beste basketballers aller tijden

De 35-jarige LeBron James speelt momenteel als small-forward in de NBA bij de Los Angeles Lakers. Hij wordt door heel wat analisten en sportliefhebbers gezien als een van de beste basketballers aller tijden. Dat is best bijzonder, want LeBron had geen makkelijke jeugd. De moeder van Jams, Gloria, beviel op haar zestiende van LeBron James. Ze had veel problemen bij de zorg voor haar zoon door het ontbreken van zijn vader en vanwege een slechte financiële situatie. Toen LeBron vijf jaar oud was verhuisden ze zeven keer binnen een jaar tijd.

Een oude vriend van de moeder, Frank Walker, was een vaderfiguur voor James. Hij was footballjeugdcoach. Ondanks het gemis van zijn vader hield hij zichzelf overeind, door Frank en zijn moeder. Al snel ging het onwijs goed met LeBron: hij sloot op achttienjarige leeftijd een overeenkomst met Nike ter waarde van 90 miljoen dollar.

Het luxe Richard Mille horloge

Ondanks de bizarre omstandigheden wist LeBron dus toch een mega deal te sluiten waarmee hij zijn moeder ook kon helpen om uit de financiële problemen te komen. Hij helpt niet alleen zijn moeder met zijn verdiende centen. Hij koopt ook flink wat luxe producten. Zo kocht hij een luxe villa van ruim 52 miljoen dollar. Maar hij heeft ook een hele dure Richard Mille weten te bemachtigen.

De Richard Mille RM 11-03 is het horloge dat om de pols van de basketballer zit. Omdat het horloge mega licht is, draagt hij hem ook tijdens wedstrijden. Dat gebeurt overigens heel veel met de Richard Mille horloges, vooral in de autosport worden ze regelmatig gedragen.

LeBron James betaalde er flink voor

Dat hij genoeg geld heeft, mag ondertussen toch wel duidelijk zijn. Voor zijn RM 11-03 horloge heeft LeBron maar liefst $325,000 betaald, omgerekend iets meer dan 275.000 euro. Daarmee heeft hij niet alleen in de sportwereld, maar ook bij horlogekenners een behoorlijke status weten te bemachtigen.