SSC Tuatara is de snelste auto ter wereld

De SSC Tuatara is een racemonster met 1750 pk onder de motorkap. Het zijn natuurlijk geruchten, maar er wordt verwacht dat het bedrijf het nieuwe wereldrecord snel naar buiten brengt. In dat geval wordt de SSC Tuatara de opvolger van de Ultimate Aero, die zichzelf tussen 2007 en 2010 mocht benoemen als snelste auto ter wereld. Daarna zijn er door SSC en Bugatti een aantal recordpogingen gedaan om de Aero in te halen, maar helaas.

Totdat het Zweedse automerk Koenigsegg met de Agera RS kwam, die een topsnelheid had van maar liefst 457,94 km/u. Daarmee stak het relatief onbekende merk er met kop en schouders bovenuit.

409457_La_SSC_Tuatara_de_1_750_chevaux_prend_son_envol

Bugatti waagde vorig jaar een poging en behaalde de snelheid van 490,484 kilometer per uur. Maar helaas kon de auto niet achteruit rijden, wat wel een vereiste was om het wereldrecord te verbreken. Om het record te breken moet de SSC Tuatara dus sneller zijn dan de Koenigsegg. Dan mag het zich in het Guinness Book of Records de ‘snelste auto ter wereld’ noemen. Als we de geruchten moeten geloven, is dat makkelijk gelukt.

De officiële bekendmaking van de SSC Tuatara

“We hebben de geruchten gehoord en laten weten of en wanneer we het record verbroken hebben”, aldus een woordvoerder van SSC. Dat betekent dat we binnenkort gaan horen of de auto daadwerkelijk zo hard heeft gereden en of ze daarmee het wereldrecord hebben verbroken. Maar we kunnen er toch al een soort van vanuit gaan, aangezien er heel veel bewijsmateriaal is gegeven door verschillende bronnen: reizigers hadden afgelopen week vertraging op de State Route 160 vanwege een ‘speciaal tweedaags filmevenement’. Daarnaast versterkte de lokale krant de geruchten door te melden dat het hier ging om de recordpoging van de SSC Tuatara.

Het zal nog wel even duren voordat ze gaan proberen om de snelste SUV ter wereld te maken. Die staat op dit moment op de naam van de Lamborghini Urus.