De makers van Chernobyl did it again

Giri/Haji heeft dezelfde producenten als de populaire serie Chernobyl . Chernobyl was hét succes van 2019, met een gemiddelde van 9.5 op IMDb. Giri/Haji heeft dus veel waar te maken. Afgaande op de voorlopige perfecte Rotten Tomatoes score, zijn ze hier echter hard mee bezig. Dit is onder andere te danken aan het duistere en beklemmende plot van de serie, waarin twee broers centraal staan.

Giri/haji

Twee verschillende broers

Hoofdpersoon Kenzo Mori is een inspecteur die in Tokyo woont. Voor lange tijd heeft hij gedacht dat zijn broer Yuto dood was. Nu blijkt zijn broer in Londen te leven én een huurmoordenaar voor de Yakuza (de Japanse maffia) te zijn. Het is aan Kenzo om undercover te gaan in Londen en zo zijn broer op te sporen. Yuto dompelt zich steeds meer onder in de maffiawereld. Wanneer hij een moord pleegt die vergaande gevolgen heeft, is het al snel de vraag of Kenzo op tijd is – en of beide broers in leven zullen blijven.

Giri/Haji

Plicht en schaamte in Giri/Haji

Giri is Japans voor plicht; Haji is Japans voor schaamte. Dit lijken dan dus ook de twee bepalende thema’s van de serie te zijn. De acht delen van Giri/Haji werden eerder uitgezonden door de BBC. Niet opvallend, aangezien een groot deel van de serie zich afspeelt in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 10 januari zullen alle afleveringen echter ook op Netflix te zien zijn. Tot die tijd moeten we het doen met de trailer, maar qua spanning en actie kunnen we ons met de trailer ook nog even vermaken.