Nieuwe series en films op Netflix in week #39 (27 september – 3 oktober)

Deze nieuwe week is niet weggelegd voor de komedie-liefhebbers, week #39 is een namelijk een heftige. We hebben oorlogsfilms, we hebben oude shows over serial killers, we hebben zelfs de eerste Nederlandse Netflix Original-film Forever Rich. Deze week zitten we weer met z’n allen voor de televisie, niks anders te doen dan Netflix kijken. Moet ook wel eens kunnen, alleen moet je wel uitkijken dat je partner niet doorheeft dat je een hele week aan het bingewachen bent.

1. 1917

Yes, eindelijk hij is hier. We hebben er al zoveel over geschreven en waren aan het aftellen voor dit specifieke moment. De oorlogsfilm die dik in de prijzen is gevallen staat op Netflix: 1917. De kans is groot dat je al veel van deze film weet, maar toch dienen we even een kleine samenvatting te geven. De film 1917 vertelt het verhaal van twee jonge soldaten die de belangrijke taak krijgen om een aanval van medetroepen tegen te houden, omdat ze in een val lopen zonder dat ze het weten. Als dit niet lukt verliezen ze 1600 man, waaronder de broer van de hoofdrolspeler. Nou zijn we weer bij de les? Hup ga naar Netflix want deze topfilm is al vanaf maandag 27 september te zien.

 

2. Kastanjemanden

Kastanjemanden is de serie over een nieuwe serial killer in town. Deze moordenaar heeft een merkwaardig visitekaartje. Het slachtoffer wordt namelijk gruwelijk ten einde gebracht en vervolgens wordt er een kastanjemannetje achtergelaten bij het lichaam. De politie zet een klopjacht in, maar onderweg treffen ze steeds meer lichamen aan. Wie zit hier nou achter? Bekijk deze toffe nieuwe serie vanaf 29 september op Netflix.

 

3. Forever Rich

Voor de mensen die denken dat Nederland geen sterke films heeft, bekijk deze even en dan praten we verder. Deze film volgt een nieuwe rapper genaamd Richie. Zijn carrière is aan het opbloeien. Sterker nog, hij staat op het punt om de grootste rapper van Nederland te worden. Zijn wereld valt in duigen als hij de nacht voor een groot optreden wordt overvallen en beroofd. Deze overval is ook nog eens gefilmd en online gezet, een grote klap voor zijn imago. Vanaf hier begint het echte verhaal en probeert Richie hoe dan ook zijn imago en carrière te behouden. Maar dan koste wat het kost, niks is te gek. Deze toffe nieuwe film wordt gespeeld door onder andere Jonas Smulders (Richie) en Daniël Kolf (Tony). Forever Rich is vanaf 1 oktober te zien.

 

4. The Killing

Ja, terug van weggeweest. Deze serie is namelijk al wel eens op Netflix geweest, maar is er in 2018 zonder waarschuwing ineens afgehaald. Dit was een grote verrassing voor heel veel mensen. Maar vrees niet, hij is weer back like he never left. De serie The Killing gaat over een detective die moet gaan werken met een mentor rechercheur. Alhoewel de twee zeer verschillende werkwijzes hebben, moeten ze toch met elkaar leren te werken, en snel ook. Het helpt ook niet dat de detective een hele grote keuze maakt die de levens van beiden zal veranderen. De serie is de Amerikaans versie van het Deense Forbrydelsen. The Killing is te zien vanaf 1 oktober.

 

Heb je even niet opgelet deze maand en heb je gemist wat er nieuw is op Netflix? Bekijk dan deze drie ijzersterke documentaires die in september uitgekomen zijn.