Films en series op Netflix met plot twists

Netflix bezit een heel groot assortiment aan films en series. De één is beter dan de ander. Soms hebben series of films een heel sterk verhaal met een nóg sterkere plot twist. Plot twists (ook wel ‘plotwendingen’ genoemd) zijn wendingen in het verhaal die je niet zou verwachten. Zo denk je dat er iets gaat gebeuren en dan gebeurt er volledig het tegenovergestelde. Plot twits houden een serie of film interessant en spannend. Check hieronder films en series met plot twist die momenteel op Netflix te vinden zijn:

1. El Inocente – 2020

Deze serie gaat over een ex-gevangene. Wanneer zijn vriendin zwanger is, denkt hij dat ze een normale familie kunnen worden. Dit elaas wanneer zijn vriendin verdwijnt na een raar telefoontje. Deze serie bevat heel veel verschillende wendingen en je zit altijd op het puntje van je stoel. Je moet deze serie bijna wel gelijk bingen, want je bent continu nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren. Deze serie is een aanrader van de redactie!

 

2. Se7en – 1995

Wanneer twee detectives – gespeeld door Brad Pitt en Morgan Freeman – een seriemoordenaar op het spoor komen, merken ze dat de moorden op een speciale manier worden uitgevoerd. Elke moord heeft namelijk te maken met één van de zeven zondes. Houd jij van mindgames en films met plot twists? Dan moet je deze film vooral kijken.

3. Shutter Island – 2010

In deze film is er een moordenaar vermist geraakt op een eiland waar hij in een inrichting voor geestzieken zat. Wanneer twee detectives op deze zaak worden gezet – gespeeld door Leonardo DiCaprio en Mark Rufallo – gebeuren er veel dingen die je niet zou verwachten.

Shutter Island is zonder twijfel een van de beste films van Leonardo DiCaprio en krijgt een 8,2 van IMDb.

 

4. Fractured – 2019

Als de vrouw en kind van een man verdwijnen op de eerste hulp van het ziekenhuis, weet de man niet wat hij moet doen. Hij gaat er vanuit dat het ziekenhuis iets achter gesloten deuren houdt. Zij moeten er haast wel iets mee te maken hebben volgens de man. In een strijd tussen de man en het ziekenhuis is er toch iets dat niet klopt.

 

5. Circle – 2015

Een groep vreemdelingen wordt wakker in een kamer waar ze in een cirkel zijn geplaatst. Niemand kent elkaar of weet wat er aan de hand. Ook kan niemand zich bewegen en gaat er om de twee minuten een vreemd apparaat af, waarna iemand sterft. Uiteindelijk blijkt dat de moorden niet random worden uitgevoerd maar dat de mensen in de cirkel zelf bepalen wie er sterft. Sick!

 

6. Clinical – 2017

Clinical gaat over een vrouwelijke psychiater die haar patiënten zo goed mogelijk probeert te helpen, soms tegen beter weten in. Ze heeft zelf namelijk nog grote trauma’s te verwerken en wordt hier regelmatig aan herinnerd. Deze film bevat wel wat horror-beelden. Als je hiervan houdt, is deze film zeker voor jou.

 

7. Fight Club

In Fight Club is er een kantoormedewerker en moet iets vinden om zijn opgekropte gevoelens ergens kwijt te kunnen. De man – waarvan de naam niet genoemd wordt – begint samen met zijn nieuwe en mysterieuze vriend Tyler een ondergrondse vechtclub.

Wat opvalt is de fysieke gesteldheid van Brad Pitt. Hij heeft flink lopen beuken voor zijn rol in deze film. Benieuwd hoe? Check dan de workout waarmee Brad Pitt fit werd voor Fight Club.

 

8. Gone Girl – 2014

Wanneer de vrouw van personage Nick Dune plots verdwijnt, is Nick ineens de nummer één verdachte van de politie. Nick lijkt van niks te weten, maar klopt dit wel?  Er komen bizarre punten aan het licht gedurende de zoektocht naar zijn vrouw. Deze film scoort een dikke 8.1 op IMDb.

 

9. The Perfection – 2019

Dit verhaal gaat over een oud-getalenteerde artieste. Deze dame had ooit een veelbelovende toekomst in de muziekindustrie. Wanneer ze weer contact wil leggen met haar oude mentoren ziet ze dat er een nieuw talent in de scene is. Deze film zit vol met wendingen en gruwelijke beelden. Je moet wel van horror houden om deze film leuk te vinden.

 

10. Eli – 2019

In deze horrorfilm is een ernstig zieke jongen in ene geïsoleerde kliniek geplaatst om behandeld te worden. De dokter probeert hem beter te maken met een reeks aan experimentele behandelingen. Maar wat er allemaal in deze kliniek gebeurt is freaky.

 

Wanneer je fan bent van films en seriesmet plot twists, dan is de kans groot dat je ook een liever bent van spannende series. Bekijk dan ook de 10 beste dramaseries op Netflix, volgens IMDb.