Once Upon a Time in America

Once Upon a Time in America is een Italiaans-Amerikaanse misdaadfilm, gemaakt in 1984. Het is de langste film die op dit moment op Netflix te zien is. Het gaat over een vriendschap tussen twee Joodse gangsters David ‘Noodles’ Aaronson en Maximillian ‘Max’ Bercovicz, deze worden gespeeld door Robert De Niro en James Woods. De film speelt zich af in drie verschillende periodes: de jaren 20, de jaren 30 en de jaren 60. De jongens groeien door de periodes heen op van kinderen, tot jongvolwassenen tot ouderen.

David en Max zijn lid van een jeugdbende in hun jonge jaren, na een aantal jaar hebben ze tijdens de drooglegging alle macht. Vele jaren later keert David terug naar de plek waar hij is opgegroeid, plotseling wordt hij uitgenodigd op een feestje. Hier komt hij tot een schokkende ontdekking.

De film duurt 3 uur en 49 minuten.

 

The Irishman

The Irishman in na Once Upon a Time in America, de langste film die op Netflix staat. De film kwam uit in 2019 en het is een Amerikaanse misdaadfilm die werd gebaseerd op het boek I Heard You Painy Houses. In de hoofdrol zitten bekende namen zoals: Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci.

The Irishman gaat over een bejaarde en immobiele man genaamd Frank Sheeran, in zijn jongere jaren was hij lid van de maffia. Hier blikt hij op terug nu hij in het bejaardentehuis zit. Hij vertelt hoe zijn leven in 1975 voorgoed veranderde. Frank is vrachtwagenchauffeur van beroep. Hier vervoert vleeswaren waar hij regelmatig een lading van steelt. Doordat hij geen namen noemt tijdens rechtszaken waarin hij beschuldigd wordt van diefstal, werkt hij zichzelf binnen de maffiaorganisatie van Russell Bufalino. Frank en Russell creëren een hechte band met elkaar. Uiteindelijk werd hij door Russell ingehuurd als huurmoordenaar en wordt hem zelfs gevraagd om een van zijn beste vrienden te vermoorden.

De film duurt 3 uur en 29 minuten.

 

The Lord of the Rings: The Return of the King

The Lord of the Rings: The Return of the King is het derde deel van de The Lord of the Rings trilogie. De film ging eind 2003 in première met in de hoofdrol namen zoals: Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler en Orlando Bloom.

De film start met een flashback. Deze toont Sméagol en hoe hij de Ene Ring in handen kreeg, die hem langzaam deed veranderen in Gollem. De bevolking bereidt zich voor op een allerlaatste strijd tegen Sauron. Aragorn leidt zijn leger tegen de orks van Sauron, terwijl Frodo de ring probeert te vernietigen.

De film staat op Netflix duurt 3 uur en 20 minuten.

 

Schindler’s List

Schindler’s List is een van de meesterwerken van Steven Spielberg uit 1993. De film is gebaseerd op Schindler’s Ark een roman van Thomas Keneally. De film heeft in de hoofdrol onder andere: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes en Caroline Goodall.

Zakenman Oskar Schindler is onder andere een zware gokker, een vrouwenkoren en een lid van de nazipartij. Joden hadden geen eigendomsrecht meer, hier hield Oskar een emailfabriek aan over. Deze bemande hij met zeer goedkope Joodse arbeidskrachten. Hij is niet echt bezig met politiek, maar onderhoudt zijn contact met de nazi’s puur uit opportunisme.

Schindler’s List duurt 3 uur en 15 minuten.

 

The Green Mile

The Green Mile is een Amerikaanse dramafilm, uitgebracht in 1999. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman, geschreven door Stephen King. Bekende namen spelen in de hoofdrol: Tom Hanks, David Morse, Bonnie Hunt en Michael Clarke Duncan. The Green Mile is tevens een van de 5 beste films van Tom Hanks, volgens IMDb.

The Green Mile speelt zich af in de jaren 30. Cipier Paul Edgecomb bewaakt gevangenen die op de dodenlijst staan. Hij creëert een bijzonder band met een gevangene die vastzit voor de verkrachting en de moord op twee jonge meisjes. Hiervoor is hij ter dood veroordeeld. Toch blijkt deze gevangene een bijzondere gave te hebben.

De film duurt 3 uur en 8 minuten.

Alle films kan je bekijken via Netflix. Zin in iets korte films? Dit zijn 10 film klassiekers die gewoon op Netflix staan.