Klassieke films die op Netfllix te zien zijn

Of je ze nou al tien keer hebt gezien, of op de één of andere manier nog nooit; deze klassiekers vind je gelukkig (nog) op Netflix. Perfect dus voor een filmavond met je ouders, partner of vrienden. Check hieronder waar de klassieke films ook alweer over gingen en wat de IMDb-score is.

1. Jurassic Park

Inmiddels zijn er meerdere films van Jurassic Park uitgebracht, waarin Chris Patt vaak de hoofdrol speelt. Alles begon natuurlijk met de film uit 1993 van Steven Spielberg. Grote namen zoals Laura Dern en Jeff Goldblum waren te zien in de film, die draait over een extreem rijke man die dinosauriërs heeft weten te klonen. Hij gooit ze in een park en gaat vóór de feestelijke opening met een selecte groep op bezoek bij de dinosauriërs. Dat loopt echter al gauw uit de hand.

IMDb-score: 8.1

 

2. Forrest Gump

Onder de klassieke films op Netflix mag Forrest Gump niet ontbreken. Iedereen die de film een keer heeft gezien ziet meteen weer de hardlopende Forrest voor zich die de film typeerde. We volgen de excentrieke Forrest Gump, gespeeld door Tom Hanks. Tijdens zijn tienerjaren en later ook in zijn volwassen leven komt hij in aanraking met excentrieke personen en belandt hij historische situaties. De film komt uit 1995 en wist 6 Oscars te winnen.

IMDb-score: 8.8

 

3. Schindler’s List

In Schindler’s List wordt de hoofdrol gespeeld door Liam Neeson. Hij vertolkt de rol van Oskar Schindler, een fabriekseigenaar ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Op ingenieuze wijze wist Schindler veel joden te redden aan een ondergang, met gevaar voor eigen leven. De film komt uit 1993 en is óók van Steven Spielberg. De regisseur maakte nog veel meer sterke films. Denk aan Catch Me If You Can, Indiana Jones en E.T. 

IMDb-score: 8.9

 

4. The Shining

Bepaalde horrorfilms blijven ook echte film klassiekers. Niet alleen door het acteerwerk, maar zeker ook door de setting en het camerawerk is dit misschien wel één van de engste horrorfilms die ooit is gemaakt. Jack Nicholson speelde de hoofdrol in de film die in 1980 uitkwam. Opvallend weetje: het boek was gebaseerd op een film van horrorschrijver Stephen King. De auteur schreef zelfs mee aan het script. Uiteindelijk was hij zo teleurgesteld in het eindresultaat, dat hij zijn naam niet op de aftiteling wilde hebben. Voor horrorfans viel The Shining alles behalve tegen.

IMDb-score: 8.4

 

5. The Godfather

“I’m making you a offer you can’t refuse.” Wie bij het horen van deze legendarische woorden niet meteen een glimlach op zijn gezicht krijgt, mag zichzelf geen maffiafilm-liefhebber noemen. The Godfather 1, maar ook de twee vervolgdelen, blijven legendarisch. Onder andere Robert De Niro en Al Pacino spelen glansrollen in de films. De rijke Corleone-familie en hun macht in de onderwereld van New York staat centraal.

IMDb-score: 9.2

 

6. The Truman Show

Ook The Truman Show mag niet ontbreken onder de klassiekers op Netflix. Jim Carrey speelt de hoofdrol: die van een jongen die zonder dat hij het doorheeft is geadopteerd als baby door een gigantische filmmaatschappij. Alle mensen om hem heen zijn acteurs en alle situaties waarin hij zich bevindt zijn in scène gezet. Langzamerhand komt hij er achter.

IMDb-score: 8.1

 

7. Catch Me If You Can

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van een jonge meesteroplichter. Leonardo DiCaprio weet deze rol perfect te vervullen, net als ons overzicht van 15 Leonardo DiCaprio films die je gezien moet hebben. De hoofdpersoon in Catch Me If Your Can weet op slinkse wijze met zijn grote charisma iedereen om de tuin te leiden. Hij neemt verschillende identiteiten en beroepen aan: van piloot tot arts. Hij lijkt er mee weg te komen, totdat het net zich langzamerhand rondom hem sluit.

IMDb-score: 8.1

 

8. Scarface

Al Pacino is niet alleen in The Godfather onmenselijk. Ook in Scarface speelt hij de sterren van de hemel. De film gaat over Tony Montana, een beginnende crimineel die in Miami steeds machtiger wordt, De weg naar geld en succes is echter ook een harde, waar hij gaandeweg achterkomt. De film komt uit 1983 en is één van de bekendste films van Al Pacino.

IMDb-score: 8.3

 

9. Se7en

Brad Pitt en Morgan Freeman spelen in deze heftige thriller, met een einde dat iedereen ongetwijfeld lang is bijgebleven. Vanwege het einde, maar ook de ijzersterke acteerprestaties, is Se7en dus zonder twijfel één van de klassiekers op Netflix. Een detectiveduo moet een moordenaar zien op te sporen die moorden pleegt aan de hand van de zeven zondes.

IMDb-score: 8.6

 

10. The Notebook

Goed, onder de klassiekers die op Netflix staan, is The Notebook er niet één die we niet tijdens een mannenavond op zouden zetten. Ryan Gosling en Rachel McAdams spelen een stel dat niet mét, maar ook niet zonder elkaar kan. In hun liefdesleven komen ze voor de nodige uitdagingen te staan, die je vriendin, ex, zus en buurmeisje allemaal feilloos uit hun hoofd kennen. Je doet ze dus ook echt een plezier met deze film.

IMDb-score: 7.8