Liam Neeson werkt aan The Ice Road voor Netflix

We kennen hem van vette films zoals Taken, A Walk Among The Tombstones en Honest Thief: Liam Neeson. De acteur is wellicht 68 jaar, maar dat betekent niet dat hij achter de geraniums gaat zitten. Er staan in elk geval nog een aantal nieuwe films op zijn planning. Eén daarvan wordt de ijzingwekkende (letterlijk én figuurlijk) thriller The Ice Road. Deze film gaat hij maken voor Netflix.

Reddingsoperatie over bevroren meer

In The Ice Road staat een letterlijke weg over ijs centraal. Liam Neeson speelt namelijk een ervaren vrachtwagenchauffeur. Een afgelegen diamantenmijn stort in, waardoor de levens van veel mijnwerkers in gevaar komen. Het personage van Liam Neeson ondergaat vervolgens een gevaarlijke missie om reddingsmateriaal naar de ingestorte mijn te brengen. Daarvoor zal hij over een gigantisch bevroren meer moeten rijden, en dat met zijn vrachtwagen. Het wordt een echte race tegen de klok.

nieuwe film liam neeson netflix

Tijdens de route gaat al gauw van alles mis. Niet alleen doordat de rivier ontdooit, maar ook door een nog onbekende dreiging voor het personage van Liam Neeson en de andere mensen op zijn misssie. Het is duidelijk dat The Ice Road net als de eerdere films van Liam Neeson ongelofelijk spannend gaat worden.

Releasedatum van The Ice Road

Het is nog onbekend wanneer we de film kunnen gaan kijken. Netflix is namelijk nog hard aan het werk met de productie. De nieuwe thriller is daarbij niet het enige grote project waar Netflix mee bezig is. Ook de nieuwe Christian Bale film The Pale Blue Eye staat op de planning.

Netflix zit dus niet stil, maar dat betekent ook dat we nog even geduld moeten hebben. Voorlopig kunnen er we er dus nog niet achter komen of de mijnwerkers op tijd worden bevrijd en of het bevroren ijs de vrachtwagens weet te houden.