Christian Bale in The Pale Blue Eye

Veel grote Hollywood-sterren verbinden zich aan Netflix. Logisch, want de abonnees van de streamingservice nemen nog steeds toe, en het is onbekend wanneer we films weer normaal in de bioscoop zullen zien. Ook Christian Bale zal binnenkort in een Netflix-film gaan spelen.

Het gaat hier over een horrorfilm met de naam The Pale Blue Eye. De film is gebaseerd op een boek met dezelfde titel van de schrijver Louis Bayard en neemt de kijker mee naar het Amerika van 1830.

In The Pale Blue Eye speelt Christian Bale een detective die een duistere zaak krijgt voorgeschoteld. Er zijn namelijk een aantal moorden gepleegd op de Amerikaanse Militaire Academie. 1830 is het jaar waarin in Amerika de Indian Removal Act werd ingevoerd, waardoor veel inheemse indianen (met geweld) uit hun leefgebieden werden gedreven en zich in andere reservaten moesten settelen. Het was een rumoerige tijd en het kan dus zomaar zijn dat de moordzaak daar iets mee te maken heeft.

acteur christian bale

In zijn onderzoek krijgt de detective hulp van de soldaat Edgar Allan Poe. Als je het gevoel hebt dat die naam je bekend voorkomt, dan kan dat goed kloppen. Edgar Allan Poe heeft namelijk echt bestaan. Hij schreef talloze beroemde gedichten en verhalen. Ook wordt hij gezien als één van de grondleggers van het detectivegenre. De keuze om de schrijver in de film te verwerken, is dus niet zomaar. Het is nog niet bekend wie hem zal gaan spelen.

Netflix betaalt een gigantisch bedrag voor de rechten van de film

Netflix lijkt veel vertrouwen te hebben in de detective-film. Er werd namelijk $55 miljoen betaald voor de rechten van de film. Een flink bedrag, waardoor wat ons betreft de eerste verwachtingen al hooggespannen zijn. Ook als je je realiseert dat Christian Bale bij wordt gestaan door onder andere Margot Robbie en John David Washington. Sick!

Tot die tijd zullen we het doen met andere Netflix films, zoals de 3 vette films die in maart op Netflix verschijnen.