Avengers: Endgame

IMDb-score: 8.5

Deze film in het Marvel-universum kan officieel de meest succesvolle film ooit genoemd worden. De totale opbrengst die Avengers: Endgame ophaalde in dit jaar was namelijk 2,79 miljard dollar. In Avengers: Edngame keert een grote groep superhelden weer terug  naar het witte doek, al ontbreken er een aantal. In de voorganger van de film, Avengers: Infinity War, verdween immers de helft van het universum. Het is onder andere aan Iron Man, Captain America, Thor en de Black Widow de taak om Thanos te stoppen voordat hij nog meer schade kan aanbrengen. Op IMDb heeft de film een 8,5 als score gekregen.

Joker

IMDb-rating: 8.7

De hoge score van Joker op IMDb is opvallend te noemen. Het was namelijk een erg controversiële film in Amerika. Joaquin Phoenix speelt de rol van Arthur Fleck. Arthur is een stand-up comedian, maar kan rekenen op veel afwijzingen, agressie en onbegrip. Hierdoor ontspoort hij langzaam en neemt hij de rol van “Joker” aan. Ondanks het het gewelddadige karakter van de film, wordt hij wel gewaardeerd. Zo heeft hij een 8,7 op IMDb. Ook gaan er geruchten de rondte dat er een potentieel vervolg op de film komt.

Parasite

IMDb-rating: 8.6

De reacties op Parasite zijn wereldwijd positief. De film wordt geprezen om het originele plot, de actuele thema’s die centraal staan en het kijkplezier dat wordt beleefd aan de gestoorde aspecten van Parasite. Er wordt ook gezegd dat je hem moet zien zonder veel voorkennis, dus is een uitgebreide beschrijving niet op zijn plaats. Centraal staat één arm gezin dat geleidelijk aan probeert te infiltreren in de wereld van een rijk gezin. Op IMDb heeft Parasite een 8.6 als score.

The Irishman

IMDb-rating: 8.1

Over The Irishman is al veel gezegd en geschreven. Grote kans dat jij deze legendarische film, over het leven van Frank Sheeran, dan dus ook al hebt gezien. Wellicht heb je dit niet in één zit gedaan. Door de lange duur kijken mensen de film in vier delen. The Irishman volgt Frank Sheeran in zijn carrière van chauffeur tot huurmoordenaar en belangrijk politiek figuur. Interessant feitje is dat The Irishman, met Robert de Niro en Al Pacino in de hoofdrollen, gebaseerd is op waargebeurde feiten.

Le Mans ’66

Matt Damon en Christian Bale spelen de hoofdrollen in deze waargebeurde film. Centraal staan ex-coureur Carroll Shelby en de Britse autoverkoper Ken Miles. De tegenpolen komen samen voor een grote uitdaging te staan. Namens Ford moeten zij namelijk een auto ontwikkelen die is opgewassen tegen de onverslaanbare auto’s van Ferrari. De auto moet niet alleen worden ontworpen, maar ook bestuurd. En dus komen de rivalen elkaar tegen op het racecircuit van de Le Mans ’66: een race die maar liefst 24 uur duurt.