Peaky Blinders feitjes

De populaire serie Peaky Blinders gaat over een bende uit Birmingham en over hun criminele activiteiten net na de Eerste Wereldoorlog. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Sinds 2013 kijken we al trouw naar Peaky Blinders. Na meerdere seizoen en tientallen afleveringen te hebben gekeken, denken we alles te weten over de serie. Maar niets is minder waar. Er zijn nog genoeg feitjes – waarvan we bijna met zekerheid kunnen zeggen – die jij nog niet wist over de show.

Het kapsel van Cillian Murphy

Een van de hoofdrolspelers van de serie is Cillian Murphy. In de serie speelt hij de rol van Thomas Shelby, hier heeft hij ook wel een groot deel van zijn bekendheid aan te danken. Maar als je al zo lang een bepaalde rol aanneemt, dan moet je daar ook wat voor over hebben, bijvoorbeeld voor je uiterlijk. Ook Cillian Murphy moest dit, hij kreeg namelijk als Thomas Shelby een specifiek kapsel aangemeten. Leuk feitje: Murphy heeft een hekel aan het kapsel dat hij in de serie heeft. Zo vertelde hij dat hij in zijn privéleven dit kapsel nooit zou laten staan.

peaky-blinders-kapsel-cillian-murphy

Snoop Dogg en zijn joints

We kennen Snoop Dogg natuurlijk als een grootgebruiker van joints. Ook is hij groot fan van Peaky Blinders en heeft ook een gesprek gehad met de crew van de serie. Maar wat mocht hier absoluut niet ontbreken? Precies.

Alfie Solomons en May Carleton

Alfie Solomons en May Carleton zijn twee van de hoofdkarakters in de serie. De rollen worden gespeeld door Tom Hardy en Charlotte Riley. Maar een leuk feitje, die jij zeker nog niet wist is: de twee acteurs zijn ook getrouwd in het echt!

Het verschil met de echte Peaky Blinders

De serie is natuurlijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat vertelden wij je al eerder. Toch zijn er enkele verschillen tussen de serie en het waargebeurde verhaal. Zo hebben de Peaky Blinders in de serie scheermesjes in hun flat caps, maar in het echt hadden zij dit helemaal niet.

Populaire namen Ada en Arthur

Je kunt Ada en Arthur uit de serie vast wel. Het zijn vrij ouderwetse namen die je niet vaak meer hoort, of toch wel? Na bijna een eeuw staan deze twee namelijk weer aan de top in de lijst van populaire babynamen. Toeval? Wij denken van niet.

peaky-blinders-arthur

Wacht jij tot het nieuwe seizoen van Peaky Blinders op Netflix staat? Bekijk dan hoelang jij nog moet wachten tot de releasedatum van Peaky Blinders seizoen 6.