Fit zijn op vakantie

Vakantie is bedoeld om te ontspannen, even ontladen en je niet te veel zorgen te hoeven maken over je werk of andere dingen. Sommige mensen lukt dat heel makkelijk, anderen kunnen het iets minder makkelijk loslaten. Je kunt bijvoorbeeld de hele vakantie druk zijn met het fit blijven terwijl je ondertussen ook geniet van alles wat het te bieden heeft. Daar had Eric Champ ook last van.

 

Elke vakantie bracht Eric veel tijd door aan de bar, waar hij ook veel lekkere dingen at. Om die cheat meal te compenseren deed hij tijdens zijn vakanties ook nog aan fitness om het schuldgevoel weg te krijgen. Niet ideaal dus, want uiteindelijk ben je dan de hele vakantie toch nog bezig je zorgen te maken. Zeker wanneer je in de maanden daarvoor al gelukt is om fit te worden voor de zomer. Dat kan ook nog stress opleveren.

Eric Champ veranderde zijn mindset

Eric Champ is een Amerikaanse fitness trainer en life coach. Hij heeft de transformatie van de eerste naar de tweede foto niet in één vakantie gemaakt, maar het representeert hoe zijn mindset veranderd is. De foto’s laten zien hoe hij eruit zag nadat hij zijn relatie met eten verbeterde. Eerst maakte hij zich zorgen over elke maaltijd, nu neemt hij de tijd om lokaal lekker – en waarschijnlijk gezonder – eten te vinden.

Vroeger was Champ altijd beste vrienden met de barman tegen het einde van zijn vakantie. Nu brengt hij minder tijd aan de bar door en meer tijd met leuke dingen doen. Hij brengt meer tijd door met zijn familie, in plaats van altijd met zijn hoofd ergens anders te zitten. De les die we van Eric Champ kunnen leren? Door je mindset en slechte gewoontes aan te passen geniet je veel meer van je vakantie. Alleen dat gespierd worden moet je nog wel zelf doen.