Kerk in Leiden is omgebouwd tot droomwoning

Het voormalig Sint Elisabeth Gasthuis met aangrenzende kerk in Leiden heeft een nieuwe bestemming gekregen: wie het kan betalen, kan de kerk nu kopen om er in te wonen. De kerk staat momenteel op Funda en heeft duidelijk een make-over gekregen, waardoor het nu een wel heel bijzonder huis om in te wonen is. Je komt dan midden in het centrum van Leiden te wonen.

 

Met een woonoppervlak van 338 vierkante meter heb je meer dan genoeg ruimte. In de kapel is de woonruimte te vinden met een open woonkeuken en een vier meter hoger gelegen gedeelte. Vanaf daar kijk je uit op de rest van de ruimte. In totaal heeft de woonruimte beneden een oppervlak van 129 vierkante meter. Je kunt het inrichten hoe je maar wilt met verschillende woongedeelten.

leiden kerk make-over funda parel

De kapelzaal heeft ook nog een afgescheiden slaapkamer met een aangrenzende luxe badkamer en toilet. De tweede slaapkamer is samen met een tweede badkamer achterin de kapel te vinden. De badkamer heeft een toilet en regendouche en vanuit die ruimte heb je ook nog eens toegang tot een inloopkast. Bovenaan een hoge trap is in het koorgedeelte met de orgelpijpen nog een grote slaapkamer te vinden die uitkijkt over de kapel.

De uitstraling van het interieur is modern, maar ook de traditionele elementen zijn nog te zien en je zult zeker niet vergeten dat je in een kerk woont. Al met al is de kerk omgetoverd tot een echte designwoning. Er is meer dan genoeg licht door de vele – gedeeltelijk glas in lood – ramen. Koud zul je het ook niet krijgen, want de kerk heeft grotendeels dubbel glas en vloer- en hete luchtverwarming. Het duurt waarschijnlijk wel even voordat zo’n grote ruimte helemaal opgewarmd is.

boven loft kerk leiden

Wat is de vraagprijs op Funda?

De kerk in Leiden stond te koop voor ‘slechts’ € 1.495.000, maar nu is die prijs verlaagd met maar liefst een ton. Goedkoop is het niet, maar je krijgt er natuurlijk wel een unieke woning en zeeën van ruimte voor terug. De koper heeft ook nog inspraak op de uiteindelijke afwerking van de woning.

Bekijk hieronder meer foto’s van de kerk (via Funda):

kerk leiden fundafunda kerk leiden te koopbadkamer fundakamer met badkamer leiden