Optimale voorbereiding op een work-out om sneller gespierd te worden

1. Water drinken

De mens bestaat voor 80 procent uit water. Het is dan ook belangrijk om gehydrateerd te blijven. Want wanneer je dat niet doet, kun je niet alles geven tijdens een training. Zorg daarom dat je minimaal twee liter binnenkrijgt per dag.

2. Zorg dat je genoeg slaapt

Je wilt iets later naar bed omdat je nog graag een laatste aflevering van een serie wilt zien, of omdat het zo gezellig is met je vrienden. Zo kunnen we nog honderd andere redenen bedenken om het slapen uit te stellen, maar de waarheid is dat genoeg slaap essentieel is voor een goede gezondheid en een optimale spiergroei. Wanneer je goed uitgerust bent kun je harder trainen en ook sneller herstellen.

3. Neem voor het slapen gaan nog wat te eten

In de nacht is je lichaam bezig met spierherstel. Door voor het slapen wat koolhydraten en eiwitten te eten kun je dit proces versnellen, waardoor je spieren mogelijk sneller gaan groeien.

sporten op lege maag

4. Supersets

Er zijn natuurlijk ook genoeg dingen die je kan doen in de gym. Een van deze dingen is de superset. Normaal gesproken pak je tijdens het fitnessen rust na een set van een oefening. Bij een superset doe je in feite twee snelle sets van verschillende oefeningen achter elkaar. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een shoulder press te combineren met een set 10 keer opdrukken. Door verschillende oefeningen achter elkaar te doen, haal je net wat meer uit je oefening.

5. Werk aan een goede techniek

Wanneer je snel gespierd wilt worden, kan het verleidelijk zijn om gewoon te beginnen met zo zwaar mogelijke gewichten. Toch is dit niet echt een goed idee, want wanneer je te zware gewichten pakt, kan dit ten kosten gaan van de juiste techniek en uitvoering.

6. Bezoek vaker de gym

Wanneer je echt serieus wilt werken aan je fysiek, zal je wel vaker dan twee keer per week naar de gym moeten. Zorg er in een week voor dat je minimaal tien tot twintig oefeningen per spiergroep doet. Zorg wel dat je elke dag een andere spiergroep traint, dus ga niet elke dag je armen trainen. Door af te wisselen zorg je ervoor dat elke spiergroep genoeg tijd heeft om te herstellen. Een optimaal herstel kan soms 48 tot 72 uur duren. Verspreid de trainingen en oefeningen dan ook over een week.

Om een goede work-out sessie voor jezelf te creëren is het belangrijk dat je eerst voor jezelf een goede fitness routine bedenkt. Ga planmatig te werk en dan komt het helemaal goed.