Hoe krijg je gespierde armen?

Het creëren van armen waar je vrienden ‘u’ tegen zeggen kost toewijding en discipline. Maar daarnaast ben je zonder goede aanpak natuurlijk ook nergens. Met deze tips gaan we proberen je op weg te helpen naar die gespierde armen waar jij van droomt.

 

1. Begin de training met de spieren die je wil trainen

Volgens Amerikaans onderzoek (Journal of Science and Medicine in Sport) moet je een training beginnen met de spieren die je het liefst zou willen laten groeien. Heb je gewichten in huis? Ga dan aan de slag met armoefeningen met dumbbells. Hiermee worden je spieren 33% groter dan wanneer je daarmee wacht tot het einde van je training.

biceps trainen

2. Train je triceps harder dan je biceps

Je armspieren bestaan voor een groter deel uit je triceps. Wanneer je grote armen wil, is het daarom slim om ook zeker je triceps te trainen. Veel mannen denken bij gespierde armen al snel aan de biceps, waardoor de focus verkeerd is. Om dus grotere armen te krijgen dien je dus zowel je biceps als je triceps te trainen. Neem de oefeningen voor je triceps op in je trainingsschema en je zal sneller verschil zien.

3. Wissel van schema

Voor je spiergroei is het belangrijk dat je om de zoveel tijd een verandering aanbrengt in je fitness routines, zodat je je spieren blijft prikkelen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te kiezen voor meer herhalingen, het gewicht op te voeren en soms te wisselen van oefening.

4. Kies voor een dag waarop je alleen je armen traint en neem rust

Je kunt ervoor kiezen om een arm dag in te lassen en dus alleen oefeningen te doen waarmee je de armen traint. Het is wel aan te raden om voldoende rustdagen te nemen tussen de dagen waarop je je armen traint. Dit geldt ook voor dagen waarop jij compound oefeningen uitvoert, aangezien jij ook hier je armen bij zal gebruiken. Op deze manier voorkom je overbelasting.

oefeningen biceps trainen gespierde armen

5. Goed eten voor gespierde armen

Het is naast het trainen belangrijk om gevarieerd te eten en om te zorgen dat je genoeg eiwitten binnen krijgt. Eiwitten zijn onmisbaar bij het opbouwen en behouden van spieren. De aanbevolen hoeveelheid eiwit is zo’n 0.8 g per kilo lichaamsgewicht.

Wil jij genoeg eiwitten binnenkrijgen? Check dan de diëten met veel eiwitten. Ideaal voor de sportieve guys onder ons.