Het recept voor de biefstuk van Loetje

Het is heerlijk als je thuis kunt genieten van een goed stuk vlees. Het is al helemaal lekker als je biefstuk net zo proeft als dat van het bekende restaurant Loetje. Je hoeft absoluut geen master-chef te zijn om dit te kunnen bereiden. Wij leggen je uit wat je aan ingrediënten nodig hebt en hoe je stapsgewijs dit gerecht kan bereiden. Check it out:

 

De ingrediënten

  • 250 gram margarineboter
  • 400 gram biefstuk
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 snufje zout
  • Aluminiumfolie
  • 2 sneetjes tijgerbrood

De bereidingswijze

1. Laat je stukje biefstuk minimaal een half uur op kamertemperatuur komen en dep droog met een stuk keukenpapier. Marineer de biefstuk met een snufje peper en zout.

2. Verwarm de pan op hoog vuur en laat de 250 gram margarine smelten. Wacht tot de grote bellen in de pan weg zijn. Kijk wel uit dat je boter niet verbrandt.

3. Leg nu de biefstuk in de pan en laat het twee minuten per kant bakken. Op deze manier bak je de biefstuk medium rare. Haal de biefstuk uit de pan en laat het rusten op aluminiumfolie. De baktijd van je biefstuk is afhankelijk van de dikte van je stukvlees. Reken ongeveer een minuut per centimeter.

4. Voor een lekkere jus laat je de pan op het vuur staan en voeg je er 2 eetlepels water aan het bakvet toe. Roer het goed door tot er een jus ontstaat en laat het even pruttelen op een laag vuurtje.

5. Serveer je biefstuk op een mooi bord met wat jus. Je kan je twee sneetjes tijgerbrood dippen in de jus voor een extraatje. Altijd lekker.

Met deze stappen kan jij voor je partner of vrienden een lekker etentje organiseren om je kookkunsten te laten zien. In plaats van € 23,50 betalen voor één stuk vlees kan je meerdere mensen blij maken met dit heerlijke gerecht.

Bekijk hieronder een video van Sterk in de keuken om jouw lekker Loetje biefstuk te bereiden:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SterkInDeKeuken.nl (@sterkindekeuken)