Een prachtige villa ten oosten van Bordeaux

De desbetreffende woning bevindt zich in de Dordogne, op zo’n 185 kilometer ten oosten van de stad Bordeaux. Dit is één van de grootste – en als je het ons vraagt mooiste – regio’s van Frankrijk. De regio is vernoemd naar de gelijknamige rivier die door dit gebied stroomt, waarmee de regio uitermate geschikt is door wateractiviteiten. Daarnaast leent de Dordogne zich uitstekend voor wandelingen door de combinatie van relatief vlakke gebieden en stukken met meer hoogteverschil.

De Dordogne heeft het grootste aantal adellijke huizen van het gehele land. De meer dan 1500 kastelen, burchten en landhuizen bezitten een mix van verschillende bouwstijlen uit meerdere tijdperken. De stad Bordeaux ligt net buiten de regio, maar is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. De stad staat bekend om haar rijke aanwezigheid van kunst en cultuur, waaronder veel musea en muziekevenementen.

 

Een droomwoning met groot perceel en zwembad

De woning in de Dordogne bevindt zich op een gigantisch perceel van ruim 3120 vierkante meter en beslaat een woonruimte van maar liefst 200 vierkante meter. Daarmee is dit pareltje geschikt als vakantiewoning, maar ook als permanente woning. In totaal bezit de woning vijf slaapkamers en twee badkamers, waardoor er ook ruimte is voor grote groepen mensen. Een familieweekend, vakantie met je vrienden en een zakelijk tripje: het is hier dus allemaal mogelijk. Het huis is voorzien van een meer dan riante tuin, waar zich onder andere een terras, vlonder en zwembad bevindt. En alsof je daar nog niet voldoende tot rust kunt komen, liggen de grotten van Lascaux op steenworp afstand. De woning is gelegen in Aubas, een dorpje op loopafstand van deze grotten. In Aubas vind je bovendien meerdere restaurantjes, winkelgelegenheden en traditionele bruggen over de rivier de Vézère.

villa frankrijk

Hoe is de woning zelf ingericht?

Je betreedt de woning via een eigen oprit, waarna je de auto kunt parkeren in je eigen garage. Via een buitentrap bereik je de veranda van het huis, die uitkijkt over de gigantische tuin en het zwembad. Een deur op deze etage is de toegangspoort naar een prachtige serre, die op zijn beurt weer in verbinding staat met de woonkamer en de keuken. Deze ruimtes bevinden zich daarmee op de eerste verdieping, terwijl de slaapkamers en de badkamers op de begane grond gevestigd zijn. De precieuze vraagprijs van de woning op Funda bestaat uit een bedrag van 298.000 euro voor de eigenaar en 6% commissiegeld. Daarmee komt de totale koopsom neer op een bedrag van 315.000 euro. Commissiegeld is in Frankrijk bedoeld om de makelaarskosten en de notariskosten te dekken. Daarnaast is in dit land onderzoek naar de waterleiding en termieten een verplicht onderdeel van de aankoop.

Bekijk hieronder meerdere foto’s van de woning aan de Route de La Garenne 49, te Aubas (bron: Funda):

funda vakantiehuis frankrijk te koop