Focus je op één doel

Wil je graag fit worden? Leg hier dan je volledige focus op. Het is gemakkelijk om de focus te verliezen wanneer je meerdere doelen voor ogen hebt. Kies er één en focus je daar op. Fit worden kost nou eenmaal tijd en gaat dus ten koste van die ene serie die je graag af wilt kijken. Maar zeg nou eerlijk: uiteindelijk is het fijner om fit te zijn dan dat je Netflix uitgespeeld hebt. Tuurlijk kan het met je werk en je sociale leven erg druk zijn, maar wie zegt dat je ieder dag 2 uur in de sportschool moet buffelen? Deze workout helpt je fit worden in slechts 7 minuten. Laat tijd geen obstakel zijn in jouw weg naar een fit lichaam.

fitness routine man man 2

Wees realistisch

Wij snappen echt wel dat je net zulke grote biceps wilt krijgen als Arnold Schwarzenegger, maar is dit wel realistisch? Zeker als je nog een beginnende sporter bent is dit niet meteen haalbaar. Begin klein, zorg eerst dat je daadwerkelijk naar de sportschool gaat voordat je zulke doelen voor ogen hebt. Veel mensen geven sporten op omdat ze niet meteen resultaat zien. Fit worden kost tijd, dus heb geduld en houd je aan je routine. Houd je ogen open voor deze tekenen die aangeven dat je workout begint te werken.

Finess routine MAN MAN 1

Maak het jezelf gemakkelijk

Jezelf aan je routine houden doe je het beste als je er niet meer omheen kunt. Wil je na je werk meteen gaan sporten? Leg dan voordat je gaat werken je sportkleren al klaar en bereid je proteïne shake alvast. Zorg voor een routine waarbij je enkel nog je sportkleren aan hoeft te trekken wanneer je thuis komt. Wanneer je nog de nodige voorbereidingen moet treffen is het verleidelijk om zaken uit te gaan stellen.

fitness routine man man 3

Verantwoording

Een excuus verzinnen om niet te gaan is heel gemakkelijk. Zorg er daarom voor dat je geen excuus kunt verzinnen. Boek bijvoorbeeld een les met een personal trainer, die neemt echt geen genoegen met het feit dat je bank zo lekker zit of dat je programma nog niet was afgelopen. Wil je liever geen personal trainer? Zoek dan een trainingspartner, iemand die jou kan motiveren en andersom. Bovendien is het sporten leuker als je met iemand samen kunt gaan.