Tijd is belangrijker dan geld

Stel je voor, je gaat boodschappen doen in de supermarkt. De shampoos kunnen hier bijvoorbeeld duurder zijn dan bij een andere winkel. Nu zou je naar de andere winkel kunnen gaan voor die goedkopere shampoo, maar dit kost extra tijd. Inclusief er naar toe rijden, parkeren en opnieuw in de rij staan ben je al snel een half uur verder. Deze tijd had je ook kunnen besteden aan vrienden, familie of een bezoekje aan de sportschool. Tijd is kostbaar dus besteedt het goed.

tijd-waarde-manman

Je koopt dingen met tijd

We besteden onze welverdiende centen aan dingen zoals auto’s, telefoons of kleding. We verwachten dat dit ons gelukkig maakt, maar dit blijkt niet zo te zijn. Door dingen te kopen die we niet per se nodig hebben, beroven we onszelf van de kans om meer van onze tijd te genieten. Nu klinkt dit heel heavy, maar het wil gewoon zeggen dat het belangrijk is om dingen aan te schaffen die ons van onze tijd laten genieten, zoals concerten of vakanties.

Het verschil tussen succesvolle en niet-succesvolle mannen

Je kan miljoenen euro’s op je bankrekening hebben of helemaal niets, voor iedereen heeft een dag slechts 24 uur. Er is geen bedrag dat hier meer van kan maken. Het verschil tussen succesvolle en niet-succesvolle mensen is hoe zij deze 24 uren besteden. Succesvolle mensen beseffen dat tijd veel meer waard is dan het geld dat ze hebben. Alleen wil dit helaas niet zeggen dat je ook automatisch een miljonair bent wanneer je dit principe nastreeft. Door tijd te waarderen besef je meer wat je hebt en dit zal je gelukkiger maken.

geld-tijd-manman

Je dient je tijd goed te besteden om er zeker van te zijn dat jij die mijlpalen behaalt die jouw dromen waarmaken. Voor het geval je nog niet overtuigd bent, lees dan even dit artikel waarom sparen zonde van je geld is.